Bodrum Gündem

Dökme zeytinyağı yasağı kaldırıldı

Dökme zeytinyağı yasağı kaldırıldı

Zeytinyağı fiyatlarındaki artışı durdurmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından dökme zeytinyağının 31 Ekim 2021 tarihine kadar durdurulması kararı kaldırıldı. Böylece dökme zeytinyağının ihracatında bir engel kalmadı. 

Bodrum Gündem Haber

Bloomberg HT’den İrfan Donat’ın haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığının talebi üzerine Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından dökme ve varilli zeytinyağına getirilen ihracat yasağı kaldırıldı.

Mart ayında getirilen dökme zeytinyağı ihracatının yasaklanması kararına karşı Milas Ticaret ve Sanayi Odası, 29 Mart 2021 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine ve Ticaret Bakanlığına başvuruda bulunarak yasağın, zeytinyağı üreticilerini mağdur edeceğini belirterek kaldırılmasını talep etmişti. Başta Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) olmak üzere ülke genelinde zeytinyağı birlikleri ve üreticilerin tepkisini çeken dökme zeytinyağının ihracatının 31 Ekim’e kadar durdurulması kararının 31 Ekim 2021 tarihini beklemeden kaldırılması sektör temsilcilerini ve üreticileri sevindirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer kararı sevinçle karşıladıklarını belirterek “Mart ayında, dökme zeytinyağı ihracatının 31 Ekim’e kadar durdurulması üzerine TOBB’a ve Ticaret Bakanlığına yazılı olarak başvurarak yasağın kaldırılmasını talep etmiştik. Yıllardır düşük fiyatlar nedeniyle ürününü dalında bırakan üreticimizin ilk kez yüzünün gülmeye başladığı bir dönemde böyle bir karar alınması bizi ve zeytinyağı üreticilerimizi üzmüştü. Sonunda yasak kalktı. Yasak kararını kaldıran Bakanlık yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.