Bodrum Gündem

Elif Çağlar Caz Quartet, Gümüşlük’te caz rüzgârları estirdi

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Elif Çağlar Caz Quartet’in ‘Suda’ caz konserleri kapsamında verdiği konserle devam etti.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’daki caz tutkunları Gümüşlük Sahilinde buluştu. Gümüşlük’te günbatımında sahneye çıkan caz dörtlüsü, izleyicisine harika bir akşam yaşattı. Elif Çağlar, Türkiye’nin tanınmış caz müzisyenlerinden oluşan üçlüsüyle, soul’dan reggae’ye, gelenekselden moderne uzanan farklı coverların yanı sıra kendi şarkılarını da seslendirdi.

Vokaldeki üstün yeteneği ve benzersiz sesiyle dikkat çeken Elif Çağlar’a, Gümüşlük Sahilindeki konserde, piyanoyla Çağrı Sertel, kontrbasla Kağan Yıldız ve davulla Turgut Alp Berkoğlu eşlik etti.

Quartet, programın sonunda izleyicinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelerek bis yaptı. Bodrumlu caz severlerin ilgisinden çok memnun kaldığını söyleyen Elif Çağlar, Gümüşlük’ü çok sevdiğini ve festivali çok beğendiğini söyledi.

“En İyi Caz Sanatçısı” Seçildi

Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde caz kompozisyon eğitimi aldı. 2006 yılında NY, Queens College, “The Aaron Copland School of Music”‘ten caz performansında yüksek lisans yapan ve yaşayan efsane Sheila Jordan’ın öğrencisi olarak “The Aaron Copland School of Music”ten ödülle mezun olan ilk Türk müzisyen oldu. Yurtiçinde ve yurtdışında prestijli festival ve kulüplerde düzenli olarak sahne alıyor. Büyük beğeni toplayan ilk albümü “MUSIC”, tamamı orijinal İngilizce olan ve bir kadın caz vokalisti tarafından yazılıp aranje edilen Türkiye’deki ilk caz vokal albümü olarak dikkat çekiyor. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde iki kez “En İyi Caz Sanatçısı” unvanını kazandı. Türkiye’nin en önemli caz müzisyenlerinden bazılarıyla konserler ve kayıtlar yapan Çağlar, ikisi dünyaca ünlü Amerikalı ve İtalyan caz isimlerinin yer aldığı dört albüm yayınladı. Farklı tarzları keşfetmeye ve kayıt yapmaya devam ediyor.

Ekin Anıl Resim Sergisi Toprak Ev’de

Ekin Anıl’ın 25 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30’da Toprak Ev’de kokteylle açılacak olan sergisi, 6 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

1981’de İzmir’de doğan Ekin Anıl, Bodrum’da büyüdü. Liseyi İzmir’de okuduktan sonra İstanbul’da Reklamcılık lisansının ardından Sanat Yönetimi yüksek lisansı yaptı. Reklam ajanslarında fikir işçisi ve yönetici olarak çalıştı. Genco Gülan ve Mustafa Seven ile çalışarak sanat ve kitap projelerini yönetti.

Dört yıldır ulaşılabilir sanat ve sanatsal tasarım ürünleri ile sanat ve tasarım fikrini daha çok insana ulaştırmaya, daha çok eve sokmaya çalıştığını ifade eden Anıl, “tek çizgi tekniğini anlattığım atölyeler düzenliyorum. Ortak umudumuzu simgeleyen Dev Noktalar isimli bir proje yürütüyorum” diyor.

Markalarla da iş birlikleri yapan sanatçı, Ekim ayında yayınlanması planlanan bir çocuk kitabını resimlemiş. Ünlü bir Türk şarkıcının Ekim ayında çıkacak albümü için illüstrasyon ve kartonet tasarımı da yapan Ekin Anıl, bağımsız çalışmalarıma İstanbul’da devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.