Bodrum Gündem

Üretici de tüketici de mutsuz

Üretici de tüketici de mutsuz

DEVA Partisi Türkiye genelinde toplam 81 il ve 420 ilçede kurulan pazarlarda üretici esnafın derdini çözmek ve dinlemek için eş zamanlı sahaya çıktı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla il başkanı Tolga Keskin, Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, Milas İlçe başkanı Süleyman Demirtaş, Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, Yatağan İlçe Başkanı Fatma Özalp Ak, Kavaklıdere İlçe Başkanı İsa Öztürk ve ilçe teşkilatları sahadaydı.

DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı; Muğla’nın il ve ilçe teşkilatlarıyla pazar yerlerini, üreticiyi ve vatandaşları dinledi.  Ziyaretlere bölge koordinatörü Meltem Gürler’de katıldı.

Ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini belirten ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın selamlarını ilettiklerini ifade eden Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, pandemi ve yangın dolayısıyla sıkıntılı durumda olan esnafın artık mevcut iktidara inancını yitirdiğini ve bir arayış içinde olduklarını belirtti.

“Esnafın yüzü gülmüyor. Vatandaşın ise alım gücü yok” diyen Mehmet Billorer, “Pazarcı esnafımız sesli fiyat uygulamasına geçtiklerini buna rağmen alım gücünün az olmasından dolayı dertli. Fiyatlar dolar kuru gibi yerinde durmuyor. Enflasyonun yüzde 19 olduğunu söyleyenler pazara gelip gerçek enflasyonu görsünler. Enflasyon yüzde 19 değil, pazarda yüzde 80, bu mevsimde salatalığın fiyatı 10 TL.  Şeftalinin geçen yıl ki fiyatı 7,5 TL iken bu yıl bir alt kalitede ki şeftalinin kilosu 15 TL. Fiyatları söylemeye utanıyoruz” diye konuştu.

Üretici De Tüketici De Mutsuz

Mehmet Billorer açıklamasında “Pazar ziyaretlerinde kime dokunsanız dertli, geçim derdi en büyük sorun üretici yüksek maliyetle pazara yüksek fiyatlı ürün getirmekten, tüketici bu ürünlerde ki etiketleri görmekten mutsuz enflasyon oranında ücret alan vatandaş yüzde 19 enflasyonu belirleyenler bir de pazara çıkıp gerçeği görsünler, bu ülkeyi yönetenler halktan uzaklaşmış durum da vatandaşın tek derdi yanlış yönetilmek” dedi.

DEVA Çözümlerimizi Anlatmak İçin Deva Pazarda Ziyaretimizi Gerçekleştirdik…

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga KESKİN; “Semt Pazar esnafımızın görüş ve önerilerini dinledik. Bu ziyaretimizi Deva Partisi teşkilatımız ile Türkiye’de eş zamanlı gerçekleştiriyoruz. Esnafımızın derdi ortak. Biz üreticinin de vatandaşın da dertlerine DEVA çözümlerimizi anlatmak için deva pazarda ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu vesile ile 56 maddelik Tarım Eylem Planı Broşürlerimizi dağıttık ve anlattık. Bizler çözüm için hazır bir ekibiz” dedi.

Muğla’nın Devası Her Zaman Vatandaşın Yanında…

Bodrum İlçe Başkanı Mehmet Billorer, Fethiye İlçe Başkanı Saniye Parça Kulaç, Milas İlçe başkanı Süleyman Demirtaş, Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, Yatağan İlçe Başkanı Fatma Özalp Ak, Kavaklıdere İlçe Başkanı İsa Öztürk yaptıkları açıklama da; Saha da olmanın vatandaşa dokunmanın önemine vurgu yaparak; “Vatandaşlarımıza saraydan değil pazardan baksaydınız gerçek enflasyon ve sıkıntıları bilirdiniz” diyerek iktidara seslendiler.

Esnafın yakın ilgisiyle karşılanan DEVA Partisi yöneticileri esnafın şikâyetlerini dinlerken bir yandan parti politikalarını anlatarak esnafla sohbet gerçekleştirdiler.

Deva Partisi Tarım Eylem Planı Ayrıntıları:

“Borca faizsiz erteleme, mazot ÖTV’sine iade, elektriğe özel tarife”

Ziraat Bankası Yeniden Çiftçinin Bankası Olacak…

“DEVA iktidarında Ziraat Bankası yeniden çiftçinin bankası olacak. Adı üstünde, birinci önceliği tarımın finansmanı olması lazım. Önce oraya yeteri kadar finansmanı sağlayacak. Çiftçimizin teminat problemini çözeceğiz. Tarımsal kredileri, gerçek çiftçilere vereceğiz. Kredilerin geri ödeme zamanını hasat dönemine göre belirleyeceğiz.”

Tarımda Kendine Yeten Ve İhracatçı Bir Türkiye…

“Türkiye’yi tarımda kendi kendine yeten bir ülke haline getireceğiz. Yediğimiz içtiğimiz her şeyde ithalat bağımlılığını kıracağız. Yerli üreticimizi güçlendirip, çiftçimize emeğinin ve alın terinin karılığını kuruşu kuruşuna ve günü gününe almasını sağlayacağız. Sadece kendi kendimize yeterli olmakla kalmayacak, artan üretimimizle, pek çok üründe net anlamda ihracatçı hale geleceğiz.”

Gübre Maliyetinin Yarısını Destek Olarak Vereceğiz…

“Çiftçimizin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçinin toprağına, traktörüne artık haciz gelmeyecek. Çiftçimizin kullandığı mazotun ÖTV’sini çiftçimize aynen iade edeceğiz. Gübrenin maliyetinin yarısını, yüzde 50’sini, destek olarak kendisine vereceğiz. Çiftçimizin kullandığı elektriğe daha düşük fiyatlı ayrı bir tarife uygulayacağız. Tarım desteklerini, üretimin yapılacağı dönemin başında açıklayacağız ve aynı yıl içinde destek ödemelerini gerçekleştireceğiz.”

Tarım Liselerini Açacağız…

“Sözleşmeli tarımın yasal altyapısını güçlendirip, üretici sanayici iş birliğini etkin hale getireceğiz. Tarım liselerini tekrar açacağız. Gençlerimizin toprağına, memleketine ve tarım üretimine ilme sahip olarak devam etmesini sağlayacağız. Küçük üreticinin pazarlama sorunlarına yardımcı olacağız. Özellikle ihtiyaç fazlası ürünlerde ihracatı destekleyecek, keyfi ihracat yasaklarına son vereceğiz. Başta tohum olmak üzere, dışa bağımlılığı azaltacağız. Tarım sigortası kapsamını genişleterek çiftçilerimizi risklere karşı koruyacağız.”

Sulu Tarım Yapan Çiftçinin Gelirini En Az Üç Katına Çıkaracağız…

“Kuraklığın neden olduğu tahribatı önlemek amacıyla tarımsal sulama yatırımlarını hızla tamamlayacağız. Kapalı sistem, basınçlı sulama, damlama sulama yatırımlarının bir an önce tamamlanması gerekiyor. Toprağı su ve teknoloji ile buluşturarak, sulamada israfı önleyecek son teknolojileri teşvik edeceğiz. Sulu tarım yapan çiftçimizin gelirini, bilinçli sulama ve üretim planlamasıyla en az 3 katına çıkaracağız.”

Yem Bitkilerinin Kullanımına Yüzde 50’ye Varan Destek Vereceğiz

“Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da desteklerimizi devam ettireceğiz” diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Et ve süt üreticilerine destek ödemelerini zamanında ve planlı bir şekilde yapacağız. Üreticimizi belirsizliklere mecbur kılmayacağız. Yerli üretimi destekleyerek, yem bitkilerini ithalata bağımlı olmaktan kurtaracağız. Yem bitkilerinin kullanımına yüzde 50’ye varan destek vereceğiz. Terk edilen yaylaları yeniden üretime kazandıracağız. Organize hayvancılık bölgelerini teşvik edeceğiz. Doğa dostu hayvancılığı destekleyeceğiz. Flora zenginliğine sahip bölgelerde arıcılığa özel teşvik ve destek sağlayacağız. Çevreye duyarlı balık üretme çiftliklerini yaygınlaştıracağız. Üniversiteler ile iş birliği halinde çalışarak, yeni balık türlerinin geliştirilmesini ve üretimini sağlayacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.