Bodrum Gündem

Meral Akşener “EMASYA uygulaması geri getirilmeli “

Meral Akşener “EMASYA uygulaması geri getirilmeli “

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bodrum, Mazı ve Çökertme’de çıkan yangın alanlarında incelemelerde bulundu. Akşener, asker ve devlet görevlileri için daha önce yürürlükte olan ve askerleri afet durumları için hazırlayan EMASYA uygulaması geri getirilmeli dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’e İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Bodrum İlçe başkanı Nevzat Kanber, İYİ partili meclis üyeleri Uluç Tezer ve  Erkan Özşeker’in yanı sıra partililer katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras , da eşlik ettiği Akşener’e eşlik ederek yangın süreci ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

EMASYA uygulaması geri getirilmeli…

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Fatih Bozoğlu’nun “Sayın Genel Başkan bizim bir alışkanlığımız vardır; yangın ilk çıktığında, deprem olduğunda, ya da herhangi bir felaket yaşandığında Mehmetçik sahaya iner. Bu sefer olmadı neler söyleyeceksiniz?” sorusuna asker ve devlet görevlileri için daha önce yürürlükte olan ve askerleri afet durumları için hazırlayan EMASYA uygulaması geri getirilmeli dedi.

Akşener konuşmasına şöyle devam etti “Aslında sorunun için de cevabı var. Keşke olsaydı. Şimdi ben eski İçişleri Bakın olarak şunu söyleyeyim. EMASYA isimli bir plan, bir genelge vardır. Emniyet, asayiş, yangın ve afet üzerinedir. Bu program, bu yönerge kaldırıldı. Askerler ve devlet görevlileri için de bir plan programdı. Asayiş, yangın ve afet için eğitilirlerdi. Bir yangında, bir depremde Mehmetçik ne yapacak, o eğitimle verilirdi. 1999 depremini ailesi ile yaşamış bir siyasetçiyim. Bilinirdi, yapılırdı. Şimdi ilk iş o kaldırıldı. O EMASYA Planı’nın tekrar yerine konması büyük fayda var. Sorunuz için teşekkür ediyorum, bunun üzerinde durmamız gerekir…”

Turizm çok önemli, bizim için, Muğla için söylüyorum en hassas konu. Turizmin en çok istediği şey güvenliktir. Bu mültecilerin gelmesiyle güvenlik sorunu ortaya çıkmış mıdır, bu konuyla yani turizmle ilgili İYİ Parti’nin bir politikası olacak mı sorusuna da  “Daha mültecilere sıra gelmeden turizmle ilişkili pek çok hatalı davranışlarımız var iktidar olarak. Bir kere mantığı değiştirmek gerekiyor. Her alana yönelik ayrı bir turizm perspektifi içinde yürümek gerekiyor. Bütün bunları zaman zaman gurup toplantılarımız içerisinde çözümlerimiz, projelerimiz olarak aktardım. Destek verilmesi gerekiyor. Hatırlayın pandemi döneminde turizmcilere işletme desteği verilmesi gerektiğini, tatil yapacak memurların, özellikle sağlıkçıların, güvenlik görevlilerinin yani pandemi döneminde çok yoğun iş gören insanların tatillerinin buralarda devlet tarafından sağlanmasını söyledim. Hem turizmci kazansın hem o insanlar dinlensin. Bütün bunların neticesinde bunların hiçbirisi yapılmadı. Koyduk bir kenara. Mülteciye gelmeden önce eksiklikler çok. Mültecilerle ilgili mevzuda yani bir güvenlik meselesi haline gelir mi, bundan turistler korkar mı dediğimizde, elbette Yunanistan, İspanya, Akdeniz’de yer alan bütün ülkeler bizim rakibimiz. O ülkelerin elbette bu konuda propagandaları olacak. Bunları da önlemek ve daha geniş bir projeksiyonda turizmi masaya yatırmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bu çok basit bir şey. Kararlı olmak, bilimi kullanmak, mantıklı olmak, dış politikada da akıllı olmak…” diyen Meral Akşener, Mazı bölgesindeki kahvehanelerde halkla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledi.

Evi, işyeri ve bahçeleri yanan mahalleliyi dinleyen İYİ Parti Lideri, mahallelinin sorunlarını not ettiklerini ifade ederek bu sıkıntıların çözümünün takipçisi olacağını söyleyerek Milas’ın yangından etkilenen mahallerine geçti

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.