Bodrum Gündem

Kimin ne ihtiyacı varsa oradayız

Kimin ne ihtiyacı varsa oradayız

CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yanan bölgelerde incelemelerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bu yangında dayanışma kültürünün yaşadığını, zor zamanda hemen bir araya geldiğimizi gördük. Ben bir kez daha Türk halkı ile gurur duydum. Herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bodrum Gündem Haber

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Özcan Sayar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile birlikte yanan bölgelerde incelemelerde bulundu. Armutalan, İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Turgut, Hisarönü ve Yeşilbelde’de gerçekleştirilen incelemelerde yangından zarar gören vatandaşlarla da görüşüldü. Vatandaşların talepleri ve yaşadığı sıkıntıları dinleyen heyet bir basın açıklaması yaptı.

Kimin Ne İhtiyacı Varsa Oradayız

“Her geçen gün yaralarımızın ne kadar büyük olduğunu görüyoruz” diyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Hızlı bir şekilde gerekli müdahaleleri yapıp yaralarımızı saracağımızı her zaman ifade ettik. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Sürekli vatandaşımızın, köylümüzün yanındayız. Nerede, kimin ne ihtiyacı varsa; var gücümüzle onların bu ihtiyacına karşılık vermeye çalışıyoruz. Sağ olsun bu anlamda gönüllerimizin de büyük katkısını görüyoruz. Halkımız bu yangında dayanışma kültürünü bir kez daha fazlası ile gösterdi, ben bir kez daha Türk halkı ile gurur duydum. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yangın Çalıştayı Düzenlenecek

CHP PM Üyesi Gizem Özcan Sayar ise dünyanın dört bir yanından misafirlerin geldiği yeşil Marmaris’in 8 gün süren bir felaketi yaşadığını belirterek, “Bu felaketin ardından artık toparlanma sürecine girdik. Yaralarımızı belediyelerimizin desteği ile hep birlikte sarıyoruz. Biz her zaman yöre halkının yanındayız. Yaralarımızı sarıp ormanlarımızın da tekrar yeşilleneceği günleri görmek umuduyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Yangınlarda ekiplerin müdahalelerinin yanı sıra vatandaşlarında etkin rol oynadığını belirten Başkan Gürün “Muğla’mızda yaşanan orman yangınlarının kontrol altına alınmasında ekiplerin yanı sıra vatandaşlarımızın katkıları büyük olmuştur. Vatandaşlarımız yangınla mücadelenin isimsiz kahramanlarıdır. O vatandaşlarımızdan birisi de genç arkadaşımız Hüseyin Deveci’dir” dedi.

Marmaris’te Zarar Gören Arıcılık Faaliyetlerini Eski Günlerine Getirmemiz Gerekiyor…

Gürün, Marmaris’te 13 bin 600 hektar alanın yok olduğunu belirtirken, çam balı üretiminde önemli bir kayıp yaşandığını söyledi. Başkan Gürün, “Marmaris ilçemizdeki yangının etkisi Armutalan, Osmaniye, Orhaniye, Bayır, Turgut, Turunç, İçmeler ve Hisarönü mahallelerimizde daha fazla hissedildi. 13 bin 600 hektar ormanlık alanımız kül oldu. Marmaris’imizde 60 bina yıkıldı. 97 binamız ise ağır hasarlı. Muğla Büyükşehir ve Marmaris Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yangından kaynaklanan mağduriyetlerini gidermek için çalışmalara başladık. Özellikle bölgede dünyanın büyük oranda ihtiyacının karşılandığı çam balı üretimi önemli zararlar gördü. Bunların telafisi için arıcılık alanında ne gibi destekler sağlayacağımıza dair projelerimizi yürütüyoruz. Maddi, manevi her türlü vatandaşımızın yanındayız. Yangının yaralarını hep birlikte saracağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.