Bodrum Gündem

Bütün takımların yöneticilerine ve taraftarlarına

Eğer bu ülkede hiç değilse futbola bu yıldan itibaren çamur bulaştırılmaması için hakkaniyetli ve cesur olmalıyız. Dünkü VAR sakandalında ana tema, VAR’ın itirazlar üzerine maçı durdurtmayıp bir de rakip takımın beleşten gol yemesidir. Bu tam bir VAR faciasıdır.

Yoksa Fenerbahçe daha iyi oynadı mı. Evet, daha iyi oynadı. Üstelik bir takım ruhu da gelmiş, 90 dakika boyunca tüm futbolcular çalıştı. Ama bir VAR denyoluğu yüzünden şimdi başka şey konuşuyoruz.

Beşiktaş’ın penaltısı verilmedi, gitti 2 puanımız. Eğer bu haksızlığa da hep beraber karşı çıkarsak o zaman bu federasyonu ve hakemleri dize getirir, adam gibi futbol izler, haklı başarıları da alkışlarız.

Ama rakibi ne koşulda olursa olsun geçelim mantığı yürürse, kimse hakemler konusunda ağzını bile açmasın. Lig uzun, daha çok maç var, bugün rakiplere yapılan hataları görmezden gelenlerin, yarın kendilerine haksızlık yapıldığında bağırıp çağırmaya hakkı yoktur.

İki yıldan beri futbolla ilgili yorumlardan uzak durmaya çalışıyorum. O da Oğuz Tongsir nedeniyle.

Çünkü bir yazıma öyle garip, öyle saçma sapan ve rencide edici yorumlar gelmişti ki, Oğuz, “Fatih sen güncel konuları gayet güzel yazıyorsun. Gördüğün gibi konu futbol olunca, akıl ve mantık yok oluyor, başa çıkamazsın” mealinde uyarmıştı. Doğru da yapmıştı.

Ama eğer bu ülkede temiz futbol istiyorsak, her haksızlığın karşısında ortak ses çıkartabilmeliyiz düşüncesini sonuna kadar savunacağım.

Tabii yazılarımda mümkün olduğu kadar futboldan uzak durarak… Top sizlerde!

23 Ağustos 2021-Pazartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.