Bodrum Gündem

Gülsin Onay, Festival kapsamında Bitez’de konser verecek

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın Bitez’deki Zefirya Kültür Merkezinde vereceği konserle devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Bitez Aktur A.Ş. işbirliğiyle düzenlenecek konser, 24 Ağustos Salı akşamı, saat 21:00’de, Zefirya Kültür Merkezinde izleyici ile buluşacak. Festivalin sanat danışmalığını da üstlenen Piyanist Gülsin Onay’ın vereceği konser sevenlerince uzun süredir beklenen konserler arasında yer alıyor.

Bitez’de yıldızların altında gerçekleşecek konserde Piyanist Gülsin Onay, Bach, Beethoven, Mendelssohn, Chopin ve Saygun’un eserlerinden derlediği bir seçkiyle klasik müzikseverlerin karşısında olacak.

Seçkin eserler seslendirecek

Devlet Sanatçımız Gülsin Onay, Zefirya Kültür Merkezinin sahnesinde ilk olarak Johann Sebastian Bach’ın, “Partita si bemol majör BWV 825” adlı eserini seslendirecek. Bu eser, “Praeludium”, “Allemande”, “Courante”, “Sarabande”, “ Menuett I”, “Menuett II” ve “Gigue” başlıklarından oluşuyor. Sanatçı bu eserin ardından Ludwig van Beethoven’ın “Ayışığı” Sonatı do diyez minör, op.27 no.2 adlı eseriyle izleyici karşısında olacak. Bu eser de “Adagio sostenuto”, “Allegretto” ve “Presto agitato” isimli bölümlerden oluşuyor. Konserin ilk yarısını, Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin bir eseri ile sonlandıracak olan Gülsin Onay, bestecinin “Variations sérieuses op.54” başlıklı eserini yorumlayacak. Programın ikinci yarısına Frédéric Chopin’den “Ballad no.3 la bemol majör op.47” adlı yapıtla başlayacak olan Piyanist Gülsin Onay, bu eserden sonra Ahmed Adnan Saygun’un, “Aksak tartılar üzerine op. 45 Prelüdler’den No. IV ve XII” başlıklı eserini seslendirecek. Sanatçı programda son olarak tekrar Frédéric Chopin’den bir yapıtla geceyi sonlandıracak. Bu eser ise “Andante spianato et Grande Polonaise brillante, mi bemol majör Op.22” ismini taşıyor.

Övgülerin Yetersiz Kaldığı Bir Piyanist

Sayısız piyano performansına odaklı radyo programlarıyla bilinen Peter Cossé’nin, “Duyarlı bir kesinliğe ve zekice bir parıltıya, en hassas şeyleri bile maharetli parmaklarına neredeyse gülümsercesine emanet etme yeteneğine sahip ve tutkulu bir sanatçı. Hayal gücü yüksek, mükemmel bir piyanist” diye bahsettiği Gülsin Onay, için Alman Göttinger Tageblatt gazetesi ise “Piyanist sadece olağanüstü teknik ustalığı ile değil, müzikal zekâ ve anlayışın sık rastlanmayan bir bileşimi ile de dinleyiciyi fethediyor. İhtişam, olağanüstü cümleleme, müzikal enerji ve zekâ mükemmel biçimde dengeleniyor” şeklinde söz ediyor.

Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 80 ülkeyi kapsayan Gülsin Onay, bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde dinleyicisiyle buluştu. Sanatçı, Dresden Staatskapelle, İngiliz Kraliyet Filarmoni, Philharmonia Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Japon Filarmoni, Münih Radyo Senfoni, Saint Petersburg Filarmoni, Tokyo Senfoni, Varşova Filarmoni, Viyana Senfoni gibi önemli orkestralarla konserler verdi. Birlikte çaldığı şefler arasında Vladimir Ashkenazy, Erich Bergel, Michael Boder, Andrey Boreyko, Jorg Faerber, Vladimir Fedoseyev, Edward Gardner, Neeme Jarvi, Emmanuel Krivine, Ingo Metzmacher, Esa-Pekka Salonen, Jose Serebrier, Vassily Sinaisky, Stanislaw Wislocki ve Lothar Zagrosek sayılabilir. Rachmaninov yorumlarıyla müzik otoritelerinden büyük övgüler alan Gülsin Onay ayrıca, uluslararası alanda istisnai bir Chopin icracısı kabul edilmektedir. Polonya Hükümeti Gülsin Onay’ı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile onurlandırmıştır. Hocası Saygun’un dünya çapında en güçlü yorumcusu olarak tanımlanan Onay, gerek konser programlarından gerekse kayıtlarından eksik etmediği bestecinin eserlerini önemli orkestralar eşliğinde sayısız ülkede seslendirmiştir.

Ekin Anıl Resim Sergisi Toprak Ev’de

1981’de İzmir’de doğan Ekin Anıl, Bodrum’da büyüdü. Liseyi İzmir’de okuduktan sonra İstanbul’da Reklamcılık lisansının ardından Sanat Yönetimi yüksek lisansı yaptı. Reklam ajanslarında fikir işçisi ve yönetici olarak çalıştı. Genco Gülan ve Mustafa Seven ile çalışarak sanat ve kitap projelerini yönetti.

Dört yıldır ulaşılabilir sanat ve sanatsal tasarım ürünleri ile sanat ve tasarım fikrini daha çok insana ulaştırmaya, daha çok eve sokmaya çalıştığını ifade eden Anıl, “tek çizgi tekniğini anlattığım atölyeler düzenliyorum. Ortak umudumuzu simgeleyen Dev Noktalar isimli bir proje yürütüyorum” diyor.

Markalarla da iş birlikleri yapan sanatçı, Ekim ayında yayınlanması planlanan bir çocuk kitabını resimlemiş. Ünlü bir Türk şarkıcının Ekim ayında çıkacak albümü için illüstrasyon ve kartonet tasarımı da yapan Ekin Anıl, bağımsız çalışmalarıma İstanbul’da devam ediyor.

Ekin Anıl’ın 25 Ağustos Çarşamba günü saat 19.30’da Toprak Ev’de kokteylle açılacak olan sergisi, 8 Eylül tarihine kadar gezilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.