Bodrum Gündem

Türkiye Avrupa Şampiyonasında Grup Birincisi

 

Kadın Voleybol Milli Takımımız, 5. maçını grubun en güçlü rakibi Hollanda’yı da 3-0 yenerek gruptan birinci çıktı.

1 . SET: İlk sete kötü başladık. Rakip 6-1 sayı farkla öndeyken, pasörümüz Cansu Ebrar’a çalışmaya başladı. Ebrar arka arkaya müthiş smaçlarla 4 sayı kazandırdıktan sonra takım toparlandı. Kritik beraberlik sırasında Cansu’nun 2 akıllı plasesinden sonra Ebrar hem smaçlarda hem servislerde adeta terminatör gibi çalıştı ve üstünlüğü ele geçirdik. Ebrar’ın tam 10 sayı yaptığı, Cansu’nun kaliteli pasları ve savunmadaki düzgün smaçları, arka ortada tüm ekibin başarılı manşetleri ilk setin özeti oldu. TÜRKİYE 25 – Hollanda 21.

2 . SET: Sete 1-0 mağlup başladık. Zehra’nın ilk sayımızı kazanmasından sonra Ebrar Eda ve Hande ile durumu 6-5’e getirdik. Bu sette arka ortada Simge manşetleriyle sayılık çok sayıdaki topu pasörümüz Cansu’ya düzgün bir şekilde ulaştırma başarısını gösterdi.

Böylece smaçörlerimize de Cansu’dan düzgün paslar gitti. Hande bu sette tutuktu. Ebrar yine bu setin de  yıldızıydı. Zehra ve Eda da kritik anlarda sayılar alınca bu seti de kazandık. Türkiye 25 – Hollanda 21.

3 . SET: Setin ilk anları başabaş gitti. 6-6’dan sonra, Cansu’nun plasesi ve Tuğba’nın iyi manşeti ve Eda’nın smaçı ile 8-6 öne geçtik. Daha sonra Eda birisi smaç, biri servisten 2 sayı alıp, rakip bir de file üstü hatası yapınca durum 11-7 olduk ve üstünlüğü maç sonuna kadar bırakmadık. Takım olarak hem müdafada, hem de hücum da başarılı olup, az hata yapınca, bu son seti de kazandık ve grup birincisi olduk. Bu setin yıldızı Takım Kaptanı Eda oldu. Türkiye 25 – Hollanda 20

Bravo kızlar, hedef Avrupa Şampiyonluğu.

24 Ağustos 2021-Salı-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.