Bodrum Gündem

Türkiye Kuşatılmış Durumda

Türkiye Kuşatılmış Durumda

Bağımsız Türkiye Partisi’nde (BTP) Keçiören ilçe kongresi gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bu yılsonunda büyük kongre hazırlığı yapılan partide ilçe kongreleri devam ediyor. BTP Keçiören ilçe kongresi, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, Genel Sekreter Mustafa Pak, Genel Başkan Yardımcısı Nuri kaplan, İl Başkanı Murat Özilhan, MYK üyeleri ve yoğun delege katılımı ile gerçekleştirildi.

Kongrede Emekli Albay Halis Dilmeç delegelerin tamamının oyunu alarak BTP Keçiören ilçe başkanı seçildi.

Mülteci Krizinin Çözümü Milli Ekonomi Modeli

BTP Genel Başkan Yardımcısı Nuri Kaplan kongrede yaptığı konuşmada, Türkiye’deki mülteci krizinin çözümünün de, dünyadaki savaşlara son vermenin formülünün de Milli Ekonomi Modeli olduğunu belirtti.

Nuri Kaplan, “Milli Ekonomi Modeli dünyada tek bir insan aç kalmasın diye yazılmış modelin adıdır. Dünyada bir tek aç insan kalmaz ise kavgalar sebebini kaybetmiş olmaz mı? Bugün ülkemizde Suriyeli, Afganlı mülteciler var vs. Niye geliyorlar? Ülkelerinde kavga var, birileri karınlarını doyursun diye vs. Ama herkes yerinde karnını doyurursa, kavgaların sebebi ortadan kalkarsa ki bu kavgaların sebebini ortadan kaldıracak olan formülün adın Milli Ekonomi Modeli’dir. O zaman arkadaşlar Haydar Baş hocamızın mirası kıyamete kadar geçerlidir” şeklinde konuştu.

Türkiye Kuşatılmış Durumda

BTP Genel Sekreteri Mustafa Pak da konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu krizlere dikkat çekti.

Mustafa Pak, “Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, son dönem yaşadığımız felaketler, aslında Haydar Baş Hocamızın tarif ettiği zifiri karanlığın ne kadar derinleşmekte olduğunu bize gösteriyor. Sınırlarımızdan her gün giren Afgan savaşçılar, Suriye’de Esad’ın tekrar hâkim olması ile kaçıp gelen savaşçılar şu an Türkiye’nin içerisindeler. Yüzde 10 yabancı var ya ülkemizde, işte onların içerisindeler. Bulgaristan, Yunanistan, Romanya sınırlarımızda 400 tane ABD tankı konuşlanmış bekliyor. Yani kuşatılmış durumdayız” dedi.

BTP’yi Güçlü Kılan Fikri, Kadrosu ve Lideri

BTP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder, kongrede yaptığı konuşmada BTP’yi diğer partilerden ayıran özellikleri sıraladı.

Fikir, kadro ve lider anlamında diğer partilerin ellerine su dökemeyeceğini ifade eden Önder şöyle konuştu: “Bir siyasi partiyi güçlü kılacak bir, fikridir, projesidir. Kimse bizim elimize su dökemez. İki, o partiye gönül veren, destek verecek, omuz verecek insanıdır. Menfaat etrafında toplanan insanlardan bahsetmiyorum, kuru kalabalıktan bahsetmiyorum. Fedakârlık yapmak üzere gelen, omuz vermek, yük kaldırmak üzere gelen, kendini düşündüğü için değil, vatanı milleti düşündüğü için gelen insan. O anlamda bizim sahip olduğumuz insan birikimi, insan mirası hiçbir siyasi partide yok.”

Lütfullah Önder konuşmasına Genel Merkezi ziyaret eden diğer siyasi parti temsilcilerinin itirafları ile devam etti. “30 yaşında, birikimli, konuştuğu her insanı etkileyen bir genel başkana sahibiz. Genel merkezimizde bazı partilerin genel başkan yardımcılarını, milletvekillerini ağırladık. Gelen herkes “biz buraya gelirken böyle düşünmüyorduk” diyor. “Haydar Hoca’nın oğlu olduğu için, Haydar Hoca’ya vefa duygusuyla, emanetçi olarak seçtiler şeklinde düşünüyorduk” diyerek itiraf edenler oldu. Bir partinin genel başkan yardımcısı ile iki saat sohbet ettik. Dedi ki ben itirafta bulunmak istiyorum. “Buraya gelirken böyle donanımlı, böyle yetkin, konulara hâkim, kendine özgüveni yüksek, her konuda bilgisi birikimi olan, inanmış bir liderle karşılaştım, ben böyle beklemiyordum. Ben bu gözlemimi genel merkezimize, genel başkamıza da taşıyacağım, ben burada bir liderle oturup sohbet etmekten mutlu oldum, onur duydum” diyerek buradan ayrıldı.”

BTP Kurmaylarından Esnaf Ziyareti

Kongre sonrası BTP kurmayları ve delegelerden oluşan kalabalık bir ekip Keçiören’de esnaf ziyareti yaptı. Sorunlarını aktaran esnaflara BTP ekibi çözüm formüllerini sıraladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.