Bodrum Gündem

Hakan Başar Trio, Gümüşlük Sahilinde Suda Caz Konserlerinde

Hakan Başar Trio, Gümüşlük Sahilinde Suda Caz Konserlerinde

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Suda Caz Konserleri kapsamında genç cazcı Bakan Başar’ı, Ozan Musluoğlu ve Ferit Odman eşliğinde ağırlayacak.

Bodrum Gündem Haber

Gümüşlük’ün eşsiz güzellikteki kumsalı yeni bir caz konserine hazırlanıyor. Bu sene yine klasik müziğin yanı sıra birbirinden değerli caz müzisyenlerini de programına katan Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 27 Ağustos Cuma akşamı saat 20.30’da Hakan Başar Trio’yu, Gümüşlük Sahilindeki festival merkezinde konuk edecek.

Cazın Harika çocuğu Hakan Başar

Henüz 17 yaşındaki üstün yetenekli genç cazcımız Hakan Başar, 8 yaşında piyanoyla tanışmış. Müzik serüveninin ilk bölümünü Noah Baerman, Bill Cunliffe, Andy LaVerne, Bill Dobbins, Jeb Patton, Neil Olmstead, John Valerio, Clare Fisher gibi isimlerin müfredatıyla tamamlayan Hakan Başar, daha sonra Michel Petrucciani, Oscar Peterson, Keith Jarrett, Bill Evans, Art Tatum, Chick Corea, Thelonious Monk, Herbie Hancock gibi önemli caz müzisyenlerinin piyano stillerinden esinlenerek çalışmalarına devam etmiş.

10 yaşında ilk konser, 15 yaşında ilk albüm

İlk konserini 10 yaşında veren Hakan Başar, Türkiye’deki tüm elit caz festivallerinde yer aldı. 2018 yılında ise başta Ferit Odman olmak üzere; Halil Çağlar Serin, İmer Demirer ve Kağan Yıldız ile albüm kayıtlarını tamamladı. Akbank Sanat ve 26. İstanbul Caz Festivali konserlerinin ardından “On Top Of The Roof” isimli ilk albümü, 18 Ekim 2019’da İngiltere’de Ubuntu Music’ten çıktı ve tüm dünyaya dağıtıldı. 22 Ekim 2019’daki albüm lansman konserinden sonra Hakan Başar, ilk yurt dışı deneyimini EFG London Jazz Festival ile yaşayarak Pizza Express Jazz Club Soho’da davulda Ferit Odman ve basta Halil Çağlar Serin ile sahne aldı. Konser tarihini de kapsayan 5-6 haftalık süreçte albüm parçaları, dünyanın en önemli caz radyolarından biri olan Jazz FM’de defalarca yayınlandı.

2020’de pandemi sürecinde Hakan Başar, online olarak 24. Ankara Caz Festivali’nde ikinci kez yer aldı. JazzWeek Radio programlarında albüm parçaları çalınarak listelere girdi. Albümün yıl dönümünde Ubuntu Music ve Martin Hummel, Hakan Başar’ın Yellow Jackets’ın iki efsanevi ismi Jimmy Haslip (bas) ve Will Kennedy (davul) ile kaydettiği Hub Art isimli parçayı, “Hub Art Special Edition Single” olarak çıkardı. Halen öğrenimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdüren Hakan Başar, çalışmalarına devam ediyor.

Trio’nun temelleri sağlam

Hakan Başar Trio’yu meydana getiren üyelerden Ozan Musluoğlu, çalışmalarına Serkan Özyılmaz’ın şefliğini yaptığı TRT Bigband’in kontrbas sanatçısı olarak devam ediyor. 4 albümü bulunan Ozan Musluoğlu’nun Sony Music etiketiyle çıkardığı son albümü, “My Best Friends Are Vocalists” 2015’te Itunes tarafından yılın en iyi caz albümü seçildi. Trio’nun davulunda ise Türkiye’nin en tanınmış caz davulcularından Ferit Odman yer alıyor. Gretsch Drums, Vic Firth ve İstanbul Agop Zilleri’nin endorser’ı olan ve çalışmalarını iki sene New York’ta sürdüren sanatçının Terell Stafford, Vincent Herring, Brian Lynch, Anthony Wonsey ve Peter Washington gibi çok önemli caz müzisyenleri ile New York’ta kaydettiği üç albümü bulunmakta. Bu albümler, Downbeat dergisinde dört yıldız alıp dünyadaki çeşitli caz kritikleri tarafından birçok övgüler aldı. Ferit Odman, başta TRT Caz Orkestrası ve Kerem Görsev Trio olmak üzere birçok çeşitli caz grubuyla konser ve albüm çalışmalarına devam etmekte ve kendi grubu ile Avrupa ve Türkiye’deki caz festivallerinden davet almaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.