Bodrum Gündem

Mazı bölgesinde yangından sonra sel felaketi yaşanabilir

Mazı bölgesinde yangından sonra sel felaketi yaşanabilir

Sol Parti Bodrum ilçe örgütü İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu ve beraberindeki parti yangın komisyonu ile Mazı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bodrum Gündem Haber

Bölgedeki esnaf, köylü ve halk ile görüşmeler gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Oben Konyalıoğlu yaptığı açıklamada; “Bugün Mazı bölgesinde yaptığımız görüşmelerde ve incelemelerde, Mazı bölgesinde bulunan ağaçların  %90 oranında yandığını gözlemledik, kış döneminde yağış olduğunda, yağmur suyunu tutabilecek ağaç kalmadı, yağmur suyu olduğu gibi tüm tepe ve çevre dağlardan dere yatağına akacak, dere yatağının sağ ve sol tarafında konutlar var. Tüm yetkili organları uyarıyor, Mazı bölgesine dikkat çekiyoruz. Önlemleri alın, başka felaketlerin yaşanmasını önleyin, proaktif yaklaşım gösterin.

Yaptığımız incelemelerde, yanan ağaçların kesilmesi sırasında yanmayan ağaçlarında kesildiğini gördük, bu konuda araştırma yapılarak acil önlem alınmalıdır. Doğa katliamı yapan fırsatçılara

Yangından zarar gören köylü, esnaf ve konutlara yardımlar gecikmeden yapılmalıdır, bürokrasi çarkı içerisinde çaresiz kalan kişilere sonuç odaklı bir yaklaşım gösterilmelidir.

Mazı bölgesi turistik bir bölge olduğundan girişinden itibaren yolun her iki tarafında yeşillendirme çalışması yöre insanının görüşleride alınarak yapılmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.