Bodrum Gündem

El Ele Müzik Senfoni Orkestrası Gümüşlük’te Antik Taş Ocağında

El Ele Müzik Senfoni Orkestrası Gümüşlük’te Antik Taş Ocağında

18.Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Naz İrem Türkmen ve İlyun Bürkev’in solist olarak yer alacakları, El Ele Müzik Senfoni Orkestrası konseri ile devam edecek. Konseri Şef Nil Venditti yönetecek.

Bodrum Gündem Haber

2021 Ocak ayında pandemiden etkilenen sanatçılara destek olmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi bünyesinde kurulan “El Ele Müzik Senfoni Orkestrası”, genç İtalyan-Türk şef Nil Venditti yönetiminde, 29 Ağustos Pazar akşamı saat 21.00’de, Antik Taş Ocağında bir konser verecek. Türkiye’nin genç yeteneklerinden Viyolonist Naz İrem Türkmen ve Piyanist İlyun Bürkev konserde solist olarak yer alacaklar.

Şimdiye kadar 7 konser veren El Ele Müzik Senfoni Orkestrasının konserleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir Tube kanalından yayınlanmış ve tüm şef ve solistler konserlerde gönüllü olarak yer almış.

Başarılarıyla dikkat çeken şef: Nil Venditti

Genç İtalyan-Türk şef Nil Venditti, aralarında Floransa merkezli Orchestra della Toscana, Amsterdam Netherlands Philharmonic Orchestra ve Ankara odaklı Ancyra Ensemble olan birçok orkestra ile yakın ilişkiler kurdu. Kasım 2019 da Venditti, 2020/21 sezonu için Orchestra della Toscana tarafından ana konuk şef olarak atandı. Bu teklif ve atama, Nil’in Temmuz 2019 da misafir şef olarak ilk kez davet edildiği konserden sonra gerçekleşti.

Geçen sezon boyunca Netherlands Philharmonic Orchestra’sının ve daimi şef Marc Albrecht’in assistanlığını yaparken, NedPhO ile birlikte ilk Amsterdam Concertgebouw konserini yaptı. Ayrıca Venditti Zürih’te şeflik üst lisans öğrenimine devam ederken, gerek Paavo Jarvi’nin gerek Zürih Tonhalle Orchestra’sının assistanlığını yaptı. Bunun yanında ilk kez Les Siecles, Camerata Salzburg ve Dubrovnik Senfoni Orchestralarını yönetti. Kasım 2019’da ilk kez Şubat 2018’de beraber çalıştıkları andan itibaren Nil Venditti’yi destekleyen piyanist/besteci Fazıl Say’ın eserlerini Camerata Salzburg ile yönetti.  Sanatçı, sadece kendini çok yakın ve güçlü hissettiği klasik Haydn, Mozart, Beethoven repertuarının yanında, opera ile de ilgilenmekte.

Naz İrem Türkmen

14 Temmuz 2006’da İstanbul’da doğan viyolonist Naz İrem Türkmen; Güher & Süher Pekinel’in hayata geçirip yürüttükleri “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” sisteminin bir parçası ve Tüpraş’ın temin ettiği yaşam bursu ve 17.-18. yüzyıl enstrümanı ile desteklenmekte.

Naz İrem Türkmen keman eğitimine İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda yedi yaşında Aslı Erdal ile başladı ve Prof. Ceyda Uzgören, Muhammedjan Turdiev ile çalıştı. Eğitimine Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde dünyanın en önemli pedagoglarından olan Prof. Ana Chumachenko’nun uzun yıllar asistanlığını yapmış Prof. Sonja Korkeala ile devam etti. 2016’da Avusturya “Uluslararası  Grand Prize Virtuoso Musik” 1.’lik ödülüne layık görülen Naz İrem Türkmen, 2017’de Almanya Anton Rubinstein Keman Yarışması “Best Interpretation for a Baroque Sonate”; 2018 Ukrayna  Odessa Uluslararası Keman Yarışması, Grand Prize” & “Special Prize for Exceptional Artists Personality”, 2019’da Belçika 12. Arthur Grumiaux Genç Viyolonistler Uluslararası Keman 1.’lik Ödülünü kazandı. Müzik eğitimine paralel olarak, aralarında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey Orkestrası, Eskişehir Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ve Borusan Filarmoni Orkestrası ile seçkin konser salonlarında Türkiye’deki konserlerine devam etmekte.

İlyun Bürkev

Dört yaşında piyano eğitimine ilk öğretmeni Kıymet Berrak ile başlayan İlyun Burkev, 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimine başlayarak 2018’e kadar eğitimini sürdürdü. 2018-2019 Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda tam zamanlı beşinci sınıf piyano bölümünü kazanarak Burcu Aktaş Urgun’un öğrencisi olarak eğitimine devam etti. 6 yaşına geldiğinde The Associated Board of the Royal Schools of  Music’ten sertifika almaya hak kazandı. Genç piyanist, uluslararası ilk başarısını Hırvatistan’ın Varazdin şehrinde düzenlenen Memorial Jurica Murai  Uluslararası Piyano Yarışması’nda B kategorisinde birincilik ödülü ile elde etti. Yine aynı dönemde İstanbul Hisar Okulları International Piano Competition’da B kategorisi birincilik ödülünü aldı. Temmuz 2018 tarihinde Paris International Music Competition ve Nisan 2019 tarihinde Adana Rhapsody Piano  Competition’da üçüncülük ödülü alan İlyun Bürkev, Mayıs 2019 tarihinde İstanbul’daki Pera International Piano Competition’da birincilik ödülü ve 9. International Piano Competition Maria Herrero  Infantile A kategorisinde birincilik ödülünü aldı. Aynı zamanda İspanya’da tüm kategoriler arasında Special Prize for Musicality  ödülünü alarak uluslararası alanda isminden çokça bahsettirdi. Son olarak ise Maltepe Üniversitesi’nin düzenlediği Chopin Uluslararası Piyano Yarışması’nda 1.lik ödülünün ve En İyi Chopin Performansı “Best Chopin Performance” ve En İyi Ulusal Eser Performansı “Best  National Piece Performance“ ödüllerinin sahibi oldu.

2019’da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve orkestra şefi Dağhan Doğu ile Mozart’ın 1 numaralı piyano konçertosunu icra eden İlyun  Bürkev, yine aynı sene içerisinde Salzburg’da yer alan Mozarteum  Üniversitesi’nin Young Excellence Intensive Kurs kapsamında performans sergiledi, 2020’nin Ocak ayında Shangri-La Oteli’nde  düzenlenen ve Türkiye’nin seçkin kurumlarıyla markalarının katıldığı Değerler Zirvesi ödül töreninde “Sanata ilham veren genç yetenek” ödülüne layık görüldü. Eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Burcu Aktaş Uygun’un öğrencisi olarak devam ettirmekte olan İlyun Bürkev, eğitiminin önemli bir parçası olan Mozarteum Üniversitesi’nde senenin belirli dönemlerinde Prof. Gereon Kleiner ve Andreas Weber’den masterclass dersleri almaya devam ediyor. 2019 Mart’ta devlet sanatçısı Gülsin Onay ile tanışan İlyun Bürkev, son iki yıldır Gülsin Onay ile eğitimine devam etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.