Bodrum Gündem

Heyelan riski olan bölgelerdeki vatandaşlara uyarı yapıldı mı?

Heyelan riski olan bölgelerdeki vatandaşlara uyarı yapıldı mı?

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’da orman yangınları sonrasında ağaçsız kalan sarp ve eğilimli arazilerde oluşan heyelan riskine yapılması gerekenler ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Marmaris ilçesinde 28 Temmuz 2021’de başlayan ve daha sonra da Bodrum, Milas, Köyceğiz, Yatağan, Menteşe, Seydikemer ve Fethiye’de günlerce devam eden orman yangınları sebebiyle büyük bir doğal felaket yaşandığını belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun açıklamasına şu ifadeler ile devam etti; Bu ilçelerimizdeki bazı köy ve yerleşim yerlerinde yanan ormanların ve zeytinliklerin tamamına yakını sarp araziler ve yamaçlar üzerinde bulunduğu için yangınlar sonrasında bu araziler üzerinde ağaç varlığı kalmamıştır. Bu sebeple, oluşabilecek şiddetli yağmurlarda heyelan tehlikesi belirmiştir. Dolayısıyla, söz konusu bölgelerde heyelan tehlikesinin ortadan kaldırılması için acilen tedbir alınması gerekmektedir.

Bu bilgiler kapsamında;

1-Bakanlığınız tarafından, Muğla’daki orman yangınlarından sonra üzerinde ağaç varlığı kalmayan eğimli ve dik arazilerin hangilerinde heyelan riski bulunduğuna dair bir çalışma yapılmış mıdır? Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa hangi bölgelerde heyelan riski bulunmaktadır?

2-Bakanlığınız tarafından, heyelan riski olan bölgelerdeki vatandaşlarımıza herhangi bir uyarı yapılmış mıdır?

3-Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan sarp ve eğilimli araziler ilgili kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir?

4-Bakanlığınızın, heyelan riski bulunan yerleşim yerleri konusunda kısa ve uzun vadede alacağı tedbirler nelerdir?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.