Bodrum Gündem

İkizköy-Akbelen Orman Nöbetinde Çocuk Şenliği

İkizköy-Akbelen Orman Nöbetinde Çocuk Şenliği

Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim AŞ(YK Enerji) tarafından, Yeniköy Termik Santraline kömür sağlamak için İkizköy-Akbelen’de 740 hektarlık alandaki çam ağaçlarının kesilmemesi için nöbet tutulan ormanlık alanda çocuk şenliği düzenlendi. İnternet üzerinden yapılan duyuruya, İkizköy ve çevre köyler ile Milas-Menteşe ve Bodrum’dan çocuklar katıldı. 

Bodrum Gündem Haber

Çocuk şenliğini düzenleyenlerden, annesi Necla Işık’la birlikte orman nöbeti tutan İkizköylü Esra Işık şenliği düzenlemekteki amaçlarını şöyle açıkladı: “Çocukların ormanlarla, ağaçlarla, kuşlarla, böceklerle buluşmasını sağlamak ve Akbelen ormanlarıyla tanışmaları için düzenledik. Düzenlediğimiz etkinliklerle ormanların korunmasının önemi ve orman sevgisi aşılanmaya çalışıldı. Ormanı seçmemizin nedeni, ormanın bir yaşam alanı olduğunu çocuklara göstermek ve hissettirmek istedik.”

Esra Işık çocuk şenliğinde yapılan etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi: “Sınıf öğretmeni Damla Yüce ile birlikte yaratıcı drama etkinlikleri düzenledik. Bodrum’dan gelen masal anlatıcısı Işıl Kayagül çocuklara masal anlattı. Çocuklar masalları ilgiyle dinlediler. Uçurtma şenliği yapıldı. Serbest resim ve boyama çalışması yapıldı. Eğitici çocuk oyunları oynandı. Masal atölyesi yapıldı. Çeşitli müzikler eşliğinde danslar gerçekleştirildi. Bu etkinliklerle çocukların özgüvenlerinin ortaya çıkması ve özgürleşmeleri desteklendi.”

Akbelen orman nöbet alanında bulunan Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği Başkanı Osman Akkuş(Donkişot Osman), Akbelen orman nöbet alanının çocuklarla cıvıl cıvıl hale gelmesi ve şenlenmesi üzerine, “Bugün günlerden çocuk” dedi.

Oluşumu yakın zamanda gerçekleştirilen “Milas 78’liler” grubu, şenliğe katılarak, Akbelen Orman nöbetçilerinin haklı direnişine destek verdi. Milas 78’liler grubunun pankart açması, şenlikte bulunanların meraklı sorularına neden oldu: “78’li ne demek?” diye.

Şenlikte bulunanların merakını gidermek için, 78’lilik hakkında grup adına şu açıklama yapıldı: Türkiye’de iki gençlik hareketi vardır; birisi Mahir Çayanların-Deniz Gezmişlerin temsil ettiği 68 kuşağı; diğeri de bugün sizlerle birlikte olan ve hepsi birer dede-nine konumunda olan, ak saçlı, en genci 50-55 yaşında olan bizlerin temsil ettiği 78 kuşağı. Bu iki kuşak özgürlük – demokrasi – bağımsızlık, emek için; sömürüye ve Amerikan emperyalizmine karşı mücadele veren kuşaktı. Bu uğurda hayatlarını ortaya koydular, ağır bedeller ödediler. Bizler geçen 40 yıllık süreçte güzel yarınlara olan inancımızı ve umudumuzu hiç yitirmedik. Yaşımız ileri olsa da, yüreğimiz hâlâ 1980 öncesinin 15-20-25 yaşın heyecanıyla yurt, insan ve doğa sevgisiyle çarpıyor. İşte 78’lilik bu! Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için her yaşta mücadelemiz sürecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.