Bodrum Gündem

Prof. Dr. Mustafa Gündüz bir an önce görevden alınmalıdır

Prof. Dr. Mustafa Gündüz bir an önce görevden alınmalıdır

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz’ün MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine atanmasına tepki göstererek “Görevi Milli Eğitim politikalarını belirlemek ve eğitim sistemine yön vermek olan bu önemli kurulda, harf devrimi ve karma eğitim modeline karşı bir zihniyete üyenin görev almasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.” denildi.

Bodrum Gündem Haber

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz’ün MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine atanması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yayınlandı.

Açıklamada “Görevi Milli Eğitim politikalarını belirlemek ve eğitim sistemine yön vermek olan bu önemli kurulda, harf devrimi ve karma eğitim modeline karşı bir zihniyete üyenin görev almasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz” denilirken adı geçen kişinin Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevinden ivedilikle istifa etmesi talep edildi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamanın detayları şöyle;  “1923’te kurulan devletimizin, halka ulus bilinci kazandırılması ve eğitimin yaygınlaştırılması için en etkili yöntemler olarak belirlediği harf devrimi ve karma eğitim modeline karşı bir zihniyete sahip olan ve bunu yazılı demeçleri ile duyuran YTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gündüz, 25 Ağustos tarihinde MEB Talim ve Terbiye Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Görevi Milli Eğitim politikalarını belirlemek ve eğitim sistemine yön vermek olan bu önemli kurulda, bu zihniyette bir üyenin görev almasını kabul etmiyoruz ve kınıyoruz. Bu kişinin bu kurumda görev yapması kendi zihin yapısı için son derece tutarsız, ülkemizin geleceği için de bir o kadar tehlikelidir. Bugünlerde Afganistan’da karma eğitimin yasaklanıyor olması yönüyle de durum ibretliktir. Adı geçen kişi Atatürk’ün kurduğu Laik, Demokratik, Sosyal, Hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki görevinden ivedilikle istifa etmeli veya görevden alınmalıdır.

Yorumlar

  1. dedi ki:

    YTÜ’de 2 yıl boyunca Mustafa Hoca’dan ders aldım, agresif sağcı bir tarzı olduğu doğrudur. Ben koyu sağ görüşlü biri değilim, bu yüzden evet ters gelen düşünceleri var fakat sanmam ki başka biri olsun bu kadar eğitim tarihi üzerine kafa yoran. Başta çok ters bulup çileden çıkmamı sağlayan sözleri düşündükçe bir mantığa oturuyor. Bu kadar yoğun siyasi düşünceye sahip bir insanın bu pozisyona getirilmesine tepkileri anlıyorum ama bilgisi de bir o kadar yoğun. Bence büyük katkısı olur eğitim sistemine, umarım faydalı olması ve verimli çalışması için gerekli imkan sağlanır.

  2. Ahmet dedi ki:

    Bu kadar ucuz bir r anlayış olamaz. Kitaplarını delillerle ortaya koymuş bir ilim adamına bu düşmanlık zavallıllık