Bodrum Gündem

Çok Beğendikleri Osmanlı’ya Da İhanet Ettiler!

Bankacılık tarihimizdeki en büyük skandalı yaşıyoruz. Bu skandal, Osmanlı İmparatorlığu’nun mirası olan ve 1863 yılında kurulan Türkiye’nin en büyük devlet bankası olan 158 yıllık Ziraat Bankası’nda yaşanıyor maalesef.

Bankanın Almanya’daki temsilciliğinde, bankacılığa tamamen aykırı işlemler yapılması nedeniyle, Ziraat Almanya’ya ağır cezalar verildi. Şimdi de, bizdeki BDDK’nın Almanya’daki karşılığı BAFIN’in Ziraat Almanya’ya kayyum atayacağı bildiriliyor. Böyle ağır cezalı bir skandal Almanya’daki Türk bankacılığında ilk defa yaşanıyor.

Yağmacı ve liyakati çöpe atmış AKP iktidarının, ülkemize bir bu utancı yaşatmadığı kalmıştı!

Nedeni çok açık.

Bankacılığın B’sini bilmeyen eski AKP milletvekillerinin yönetimine verilen Ziraat Bankası’nda geçtiğimiz yıl 48 milyar liraya ulaşan sorunlu kredi büyüklüğü, bu yıl 63 milyar liraya ulaşarak rekor kırdı. Takibi yapılmadan yeniden yapılandırılan kredilerin kaç milyar liraya ulaştığını da henüz bilmiyoruz!

Tabii Türkiye’deki kötü yönetim Almanya’daki Ziraat’e de yansıdı. Liyakat kurallarına uyulmadan getirilen yöneticiler eliyle bankacılık kuralları çiğnenince, Almanya, “Dur” dedi ve önce ağır cezayı kesti.

Şimdi de, “Sen bankacılığı bilmiyorsun, bari biz yönetelim” diyerek kayyum atamaya hazırlanıyor.

Ziraat Bankası’ndaki bankacılıktan habersiz kişilerin hepsinin banka yönetimine atanmalarına ilişkin kararnamelerin hepsinin altında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzası var. Yani Erdoğan, “Benim haberim yoktu” deme hakkına sahip değil!

AKP Yönetimi; Atatürk’ü sevmediğiniz için, TRT dizilerinde bile Osmanlıyı baş tacı yaptınız. Yetmedi, bir yandan hain imamlara Atatürk’e sövdürtürken,  diğer yandan düşman gemisiyle kaçan, düşman işbirlikçisi padişah Vahdettin’i bile baş tacı yaptınız. Ama Osmanlı’nın mirası olan Ziraat Bankası’na da sizler ihanet ettiniz. Yani Osmanlı’ya da ihanet eden sizler oldunuz!

2 Eylül 2021-Perşembe-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.