Bodrum Gündem

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası çözüm arayışında

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası çözüm arayışında

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bodrum Temsilciliği Bodrum Ticaret Odası’nda LİHKAB kanunu ile diğer mevzuatlarda yapılan değişiklikler, serbest büro ve şirketlerin kamu kurumları ile yaşanan sorunlar ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bodrum Temsilciliği, Bodrum Ticaret Odası’nda serbest harita ve kadastro mühendisleri, Bodrum Belediyesi’nde görevli harita mühendisleri ve Bodrum Kadastro Birim Amiri ile kontrol mühendisinin katıldığı toplantı geçekleştirildi. Bu toplantıda başta LİHKAB kanunu ile diğer mevzuatlarda yapılan değişikliklerin bilgilendirildiği, serbest büro ve şirketlerin kamu kurumları ile yaşanan sorunlar ele alındı.

HKMO Bodrum Temsilcisi Ali Öztürk yaşanan sıkıntıları dile getirerek sorunları serbest ve kamuda çalışan meslektaşlar ile birlikte çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca meslek açısından kazanımların korunmasının önemine dikkat çeken Öztürk, sürdürülebilirliliğin sağlanması konularında da çalışmalarının olacağını açıkladı. Geçmiş yıllarda bazı mesleki kazanımların hangi şartlarda nasıl zorluklarla kazanıldığını anlatan Ali Öztürk harita mühendislerinin hayatın her alanında özellikle kent yaşamında yapılacak her türde ve ölçekteki hizmetlerde vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Kadastro ve imar uygulamaları başta olmak üzere Şehir planlamasından, yolların, barajların, demiryollarının projelendirilmesine, alt yapının tesis edilmesine, halka açık kıyı alanlarından modern yapılara kadar hayatın her alanında harita mühendisinin imzasının olduğunu hatırlattı. Ayrıca bu ve benzeri faaliyetlerin devam edeceğini ifade eden Öztürk toplantı salonunu kendilerine tahsis eden Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’a da teşekkür etti.

Kadastro uygulamaları ile yaşanan sıkıntılara ilişkin Bodrum Kadastro Birim Amiri Ahmet Mümtaz İnce değişen mevzuat hükümlerini meslektaşlarıyla paylaştı. Sunumun sonunda karşılıklı soru cevap kısmına geçilerek toplantı sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.