Bodrum Gündem

Hak ve Özgürlük mücadelemiz hız kesmeden devam edecek

Hak ve Özgürlük mücadelemiz hız kesmeden devam edecek

Muğla Barosu Köyceğiz İlçe Temsilcisi ve Muğla Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. U. Efsun Türkmen Erol adli yılın başlangıcı ile ilgili açıklamada yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Barosu Köyceğiz İlçe Temsilcisi ve Muğla Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. U. Efsun Türkmen Erol da adli yılın başlangıcı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bu Göreve Layık Görülmek Gurur Verici…
“Muğla Barosunun 27 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen baro seçimi neticesinde meslektaşlarımızın tercih ve takdiri ile Baro Başkanımız Av. Cumhur Uzun başkanlığında baro yönetim kurulu üyeleri olarak mazbatamızı alarak görevimize başladık. Baro seçimlerinin 2020 yılı Ekim ayından bu yana pandemi gerekçesi ile yapılmasına izin verilmemesi sebebiyle Muğla Barosu olarak verdiğimiz hukuki mücadele sonucunda haziran ayında genel kurulumuzu toplayarak en önce seçime giden barolardan biri olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen baro genel kurulumuza ve baro seçimlerine meslektaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi ve hassasiyet dikkat çekici ve memnun ediciydi. Köyceğiz ilçesinde mesleğini icra eden; 7 yıldır Köyceğiz Baro İlçe Temsilciliği görevini sürdüren bir avukat olarak Muğla Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevine meslektaşlarımızın bizleri layık görmesi ayrıca gurur verici.”

Yangından Etkilenen Vatandaşlarımıza Hukuki Desteğimiz Devam Edecektir…
“Yoğun bir gündemle başladığımız baro yönetim kurulu görevimizin kurumsal ve olağan işleri yanında 20 Temmuz’da başlayan Adli Tatilde Muğla’mızın ilçelerinde ve Köyceğiz’de yaşanan orman yangınları sebebiyle Muğla Barosu yönetim kurulu olarak adli tatilde de yoğun bir mesai ile çalıştık. Köyceğiz, Milas, Marmaris. Kavaklıdere, Bodrum, Seydikemer, Yatağan ve Menteşe’de günlerce süren orman yangınlarında sahada aktif olarak çalışan vatandaşlarımızın, yangın söndürme ekiplerinin ve orman işçilerinin ihtiyaçlarını sahada gönüllü olarak bulunan meslektaşlarımızla acilen tespit edip yine sahada bizzat dağıtımını yaparak Muğla Barosu adına ihtiyaç sahiplerine aynı ihtiyaçları acilen temin ve teslim ettik. Bu kapsamda Muğla Barosu Başkanımız ve yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte yangından zarar gören ilçelerimizi ziyaret ederek, acil ihtiyaçları sahada yerinde tespit edip ihtiyaç sahiplerine ivedilikle ulaştırdık. Bu aşamadan sonra Muğla Barosu olarak yangından zarar gören vatandaşlarımıza yönelik hukuki destek ve yardımlarımız da devam edecektir.”

Muğla Barosu Orman Kesim Kararının İptali Davasına Müdahil Oldu…
“İlimizde orman yangınları devam ederken bir ağaç kesilmesin diye mücadele eden Milas Akbelen Ormanında direnen İkizköylüleri baro yönetim kurulu olarak ziyaret ederek orman kesim kararının iptali için Muğla İdare Mahkemesine açılan davaya Muğla Barosu olarak müdahil olduk. Muğla Barosunun, orman kesim işleminin İptali davasına müdahil olmasından hemen sonra İdare Mahkemesince ilgili dosyada yürütmenin durdurulması kararı verilerek dava sonuna kadar orman kesim işlemi durduruldu.”

Her Bir Canlı İçin Mücadele Etmeye Kararlılıkla Devam Ediyoruz
“Özetle göreve geldiğimiz günden bu yana yoğun bir gündemle halkımız için, ülkemiz için, meslektaşlarımız için, toplumsal hak ve özgürlükler için, hakları ihlal edilen kadınlar, çocuklar, ağaçlar ve her bir canlı için mücadele etmeye kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustosta sona eren adli tatilde yoğun gündemimiz hak ve özgürlük mücadelemiz hız kesmeden devam etti. Dün adli yılın başlangıcı olan 1 Eylül’dü. Ülkemizde yaşanan orman yangınları ve sel felaketleri ile yüreğimizin acıdığı bir adli tatil sürecinden sonra yeni başlayan adli yılın ülkemize ve vatandaşlarımıza, adalete ve hukuk sistemine olan inancın pekiştiği aydınlık günler getirmesini diliyorum.”

Hak, Hukuk, Adalet Mücadelesinin Neferi Olan Meslektaşlarımın Adli Yılını Kutluyorum
“Hak, hukuk ve adalet mücadelesinin birer neferi olan meslektaşlarımın adli yılını kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Meslektaşlarımızın adliyelerde, resmi dairlerde ve yaşamın her alanında karşılaştığı zorluk ve sorunları çözmek için, meslektaşlarımızın hak ve yetkilerini en etkin şekilde kullanabilmeleri için ama önemlisi toplumsal hak ve özgürlükleri korumak için bu adli yılda da kararlılıkla çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Yeni başlayan umutla, inançla ve hukukla adil ve eşit bir yaşam mümkün diyerek meslektaşlarıma ve tüm yargı camiasına görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.