Bodrum Gündem

Rotaryenler yangın bölgesinin yaralarını saracak

Rotary 2440’ıncı Bölge Guvernörü Nedim Atilla Bodrum’da bölgedeki başkanları ile bir araya geldi. Atilla “Yangın bölgelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Marmaris’te yangın söndürme traktörleri yandı. Onlara uluslararası vakfımızın da desteğiyle bir yangın söndürme traktörü hediye edeceğiz. Biz yangın bölgelerinde yaraları sarmaya çalışıyoruz, onların hayatlarını değiştirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Rotary 2440’ıncı Bölge Guvernörü Nedim Atilla, Bodrum ve Milas Bölgesinde çalışan Rotary başkanları ile Bodrum’da bir araya geldi.

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tunçel’in ev sahipliğinde Bodrium Otel’de basın mensupları ile bir araya gelen Rotary 2440’ıncı Bölge Guvernörü Nedim Atilla, 67 kulüple Çanakkale, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’deki insanların hayatlarını nasıl değiştirebilecekleri ile ilgili planlar içerisinde oldukları kaydetti.

“Biz yangın bölgelerinde yaraları sarmaya çalışıyoruz…”

Toplantıda konuşan Rotary 2440’ıncı Bölge Guvernörü Nedim Atilla konuşmasına şöyle devam etti “18 – 19 Eylül’de burada ve tüm kıyılarımızda bir temizlik seferberliği yapacağız. Bölgemizdeki bin 600 Rotaryen bulundukları bölgede temizlik yapmak için çalışacak. Bu yıl ilk kez kurduğumuz Batı Anadolu Nehirleri Projesinde Menderes nehirleri ve Gediz nehri ile Bursa Nilüfer çayında kirliliğe dikkat çekecek. Bu yıl ilk kez kurduğumuz 7’nci kıta plastikler komitesi 6 kıta diye bildiğimiz dünyanın aslında plastiklerden oluşan 7’inci bir kıtaya da sahip olduğunu ortaya koymak için farkındalık projeleri yapmaya çalışacak. Gıdalarla ilgili farkındalık oluşturmak için kulüplerimiz gerçek gıda çalışmaları yapıyorlar. Yangın bölgelerindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Marmaris’te yangın söndürme traktörleri yandı. Onlara uluslararası vakfımızın da desteğiyle bir yangın söndürme traktörü hediye edeceğiz. Biz yangın bölgelerinde yaraları sarmaya çalışıyoruz, onların hayatlarını değiştirmeye çalışıyoruz.”

Daha sonra sırasıyla Karia Rotary Kulübü Başkanı Saide Kurt, Milas Rotary Kulübü Başkanı Ünsal Orhan ve Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Jülide Tunçel de yangın sırasında ve sonrasında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.