Bodrum Gündem

Yarın Bodrum’da 26 bin öğrenci için ders zili çalacak

Yarın Bodrum’da 26 bin öğrenci için ders zili çalacak

 

Tüm yurtta olduğu gibi yarın Bodrum’da da binlerce öğrenci için yüz yüze eğitimde ders zili çalacak.  

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

2021- 2022 Eğitim Öğretim dönemi pandemi gölgesinde başlıyor. Son bir buçuk yıldır on line eğitimle evlerinde ders gören çocuklar uzun bir aradan sonra sınıflarında ders yapma imkanı bulacaklar.

Bununla beraber velilerin şu sıralar yükselişte olan pandemi nedeniyle kaygıları da oldukça yüksek. Virüsün bulaşı riski nedeniyle küçük sınıf çocuklarının kendilerini korumada ne kadar başarılı olacakları ilerleyen süreçte ortaya çıkacak. Ayrıca okullarda kullanılacak maske, dezenfektan ve  hijyen malzemesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Bodrum’da 113 okulda 2117 öğretmenin eşliğinde 26149 öğrenci ile okullar sorunsuz açılıyor. Bilindiği üzere Bodrum’un Mumcular Mahallesinde bulunan Fuat Ertem İlköğretim okulunun temelinde yaşanan sorun nedeniyle öğrencilerin bir kısmı taşıma sistemi ile yakındaki okullarda eğitim görecekler.  Fuat Ertem İlköğretim okulunun temelinde deprem güçlendirme çalışması yapılacağından okulda sadece B ve C lokları kullanılabilecek.

Fuat Ertem’de yapılacak deprem güçlendirme çalışmaları sona erene kadar okul öğrencilerinin geri kalanı Mumcular Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Güvercinlik Sudi Özkan ilköğretim okulunda taşımalı sistemde eğitim görecekler.

Bodrum’un tüm okul ve kurumlarında 2021-2022 eğtim öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının dağıtımı Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Turgutreis’de bulunan Turgutreis Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi müdürlüğünden geçtiğimiz haftalarda yapılmaya başlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.