Bodrum Gündem

Plansız ve Özensiz çalışıyorlar

Kızılağaç Mahalle ahalisi, mahallelerinde yürütülen kanalizasyon altyapı çalışmasında yüklenici firmanın plansız ve özensiz çalıştığını ve gereken güvenlik önlemlerini almadığını ifade ederek tepkisini basın açıklaması ile dile getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi; İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon projesinde çalışmaların tüm sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olduğu bilgisini verdi…

Fatih Bozoğlu- Bodrum Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan ve ilk etabı 250 milyon TL’ye mal olacak İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon projesinde çalışmalar Kızılağaç Mahallesi’nde devam ediyor.

Çalışmanın yapıldığı bölgede bir araya gelerek basın açıklaması yapan Kızılağaç Mahalle ahalisi, mahallerinde devam eden çalışmada yüklenici firmanın özensiz ve plansız çalışmalarından dolayı buralarda yaşayan yurttaşların ve esnafın mağdur olduğunu dile getirdi. Kızılağaç Koruma Güzelleştirme Derneği Başkanı Durmuş Uçar, Kızılağaç Ata caddesinde iki buçuk ay önce başlayan kanalizasyon altyapı çalışmasında yüklenici firmanın plansız ve programsız çalışması sonucunda halkın ve esnafın mağduriyetini ve beklentilerini dile getirmek için toplandıklarını dile getirerek; “Mahallemizin en işlek caddesinin iki buçuk kilometrelik kısmı boruların döşenmesi için kesildi. Bu kesilen yolun iki haftada sadece 400 metrelik kısmı tamamlanıp üstü toprakla kapatılabildi. Daha yapılmayı bekleyen iki buçuk kilometrelik yol vardır ve ne zaman biteceği meçhuldür. Ana yol içinde 20 santimetrelik çukurlar açılıp bırakıldı sonrasında halkın tepkisi üzerine bu çukurlar dolduruldu. Bu seferde çukurun kapatıldığı toz bütün yol boyunca insanları rahatsız etti. İnsanlar yaz döneminde kapı pencere açamaz hale geldi, dışarıya çamaşırlarını serememiştir…” dedi.

“Çalışmalarda Zeytin Ağaçları Zarar Gördü, Duvarlar Yıkıldı”

Altyapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmanın rögar kapaklarını kapatmadıklarını sadece insanlar için değil, tüm canlılar için tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Çalışmalar esnasında yollarda uyarı levhaları, trafik işaret ve yönlendiriciler kullanılmamaktadır. Yer yer Büyükşehirin su borularına ve Telekom hatlarına zarar vermişlerdir. Çok dikkatsizce yapılan çalışmalarda birçok zeytin ağacına zarar görmüştür, halkın tarla duvarları yıkılmıştır. Maalesef ki hala yangın döneminde olmamız nedeniyle olası yangın durumunda itfaiye ve yardıma gelen tankerlerin ulaşımı zorlaşmaktadır. Ayrıca kovid nedeniyle 8 ay işletmeleri kapanan esnaf yol, çalışması nedeniyle daha çok mağdur olmuştur…”

“Maddi Hasarlı Kazalar Yaşandı”

Daha önce Gerenkuyu caddesinde kazı ve döşeme yapılmış olmasına rağmen asfaltlama işleminin halen yapılmadığını, yaz sezonu boyunca hem gelen turistler, hem şoför esnafı, hem de vatandaşlar bu yolda çok sık maddi hasarlı kazalar yaşandığını vurgulayarak; “Büyükşehir Belediyesi bu çalışma sırasında halk sorunlarını çözmekte yetersiz kalmıştır. Halka destek olamamıştır…” ifadeleri yer aldı.

Durmuş Uçar tarafından bölgede yaşayan yurttaşlar adına yaptıkları açıklamanın sonunda; “Neticede Kızılağaç halkı olarak; -Kesim yapılan yerlerin ivedilikle borular döşenip üzerinin asfaltlanmasını, akabinde kalan yerin kesilip işleme devam edilmesi, -Toprakla kapatılan yolların düzenli sulanması, -Yollara yönlendirici ve uyarıcı trafik levhalarının konulması, -Kazılıp üstü kapatılan yerlerin acil asfaltlanması, -Duvarı yıkılan tarlaların duvarlarının yapılmasını ve en önemlisi yüklenici firmanın daha dikkatli ve özverili çalışmasını beklemekteyiz…” dedi.

Tüm sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir.

Konu ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre; “İlk etabı 250 milyon TL’ye mal olacak İçmeler, Torba, Yalı, Kızılağaç, Çiftlik Bölgesinin altyapı-kanalizasyon projesinde çalışmaların tüm sorumluluğunun Kültür ve Turizm Bakanlığına aittir. Biz de yaşanan sorunla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza Yüklenici firmanın uyarılması yönünde bilgi verdik. Kamuoyunun bunu bilmesinde yarar var…” açıklaması yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.