Bodrum Gündem

Vergilerdeki yüksek artış piyasa fiyatlarının yükselmesine neden olacak

Vergilerdeki yüksek artış piyasa fiyatlarının yükselmesine neden olacak

BODER Yönetim Kurulu Emlak Vergilerindeki Yüksek Artış ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

“T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 19/03/2021 tarih ve 82673428—175.99[6650-150]- 38025 sayılı Emlak Vergisi Kanunu İç Genelgesi gereğince “2021 yılı, bina, arsa ve araziler için 2022 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerlerinin tespitiyle ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değer takdirlerinin yapılacağı yıl olarak bildirilmiş ve işbu genelge esaslarına göre yapılması” uygun görülmüştür.” Bilgisi ışığında;

Takdir komisyonlarınca belirlenen emlak rayiç bedellerinde, Bodrum bölgesi içerisinde yer alan birçok yerde bir hayli yüksek artışların olduğu tespit edildiği herkesin bilgisinde olduğunu belirten BODER Yönetim Kurulunun açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Yapılan bu yüksek artış konusunda endişemiz şudur ki; uygulanacak olan rayiç birim bedel zamları bodrum halkının tümüne özellikle de sektörümüzün temsilcilerine diğer vergi kalemlerinde de (örn:ecrimisil vb..) emsal teşkil ederek altından kalkılamayacak yeni yükler getirerek piyasa fiyatlarının yükselmesine neden olacak olmasıdır.

Bodrum gibi mutlu ve huzurlu bir yaşam alanında, Belediyemizin çalışmalarına her zaman destek olmak, şehrimizin haklarımızı savunmak, genel ve yerel yönetimlerle birlikte çalışıyor olmak şüphesiz asli görevlerimizdendir. Belediyemizin vergilerini eksiksiz alıyor olması ve bununla birlikte biz işletmeci ve vatandaşlarına da hizmetini sunuyor olması bir o kadar kıymetli ve önemlidir.

Yerel Yöneticiler Aldıkları Kararları Bir Kez Daha Detaylıca Gözden Geçirmeli

Şehrimizin Sürdürülebilir ticari ve yaşamsal alanların faaliyetleri ışığında tutumumuzun Belediyemiz ile birlikte olduğunu belirtmek isteriz. Yine de, belediyemizden çözümlemesini beklediğimiz vergisel konular arasında; ilçemizin sürdürülebilir hizmet için emlak tahsil oranlarındaki başarısı, sadece yaz döneminde ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerden vergi tahsilat oranındaki başarımız, ilçemizdeki tüm ekonomi kayıtlarının tutuluyor olmasındaki başarımız, sadece yaz döneminde şehrimizde yaşayıp sorunlarımıza ortak olamayan vatandaşlarımızın ikametlerinin de Bodrum’a alınması konusunda bilinçlendirilmesi alanındaki faaliyetlerimiz ve buna benzer konulardaki teşviklerimiz hakkında bilgi sahibi olabilmeyi umuyoruz.

Tüm bu bilgiler ışığında, Bodrum Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) olarak,  hem pandeminin, hem de afetlerle birlikte, turist açısından da zor geçen sezon ardından, yerel yöneticilerimizden aldıkları bu kararları bir kez daha detaylıca gözden geçirmelerini, ihtiyaç halinde de BODER olarak görüşlerimizi ve önerilerimizi uygun bir zamanda ve ilk ağızdan sayın başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına gerekçeleriyle birlikte aktarmayı arzu ederiz. Sektörümüz ve kamuoyu bilgisine sunarız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.