Bodrum Gündem

Bodrum Emniyet Müdürlüğünün vizyoner bakışıyla Gumbel Group’un sosyal sorumluluk anlayışı birleşti

Ülkemiz güneş enerjisi sektörünün lider firması Gumbel Group, Bodrum Emniyetinin telsiz rölesini güneş enerjisi ile çalıştırıyor.  Konuyla ilgili sorularımızı Gumbel Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Müdürü Barış Aygener yanıtladı. 

Proje nasıl oluştu?

Emniyetteki arkadaşlarımızın kesintisiz, sağlıklı ve güvenli iletişim için yenilikçi bir girişimle telsiz rölelerini güneş enerjisi ile çalıştırma niyetlerinden haberdar olduk. Devlet kurumlarının yenilikçi, vizyoner atılımlarla topluma örnek olmaları çok hoşumuza gitti. Biz de firma olarak sosyal sorumluluk projeleri konusunda duyarlıyız. Tüm masraflarıyla işi üstlendik, güzel bir çalışma oldu. Aslında hizmetlerini güneş enerjisini kullanarak yapma niyeti toplum için çok güzel bir mesajdı. Bizi etkileyen de buydu doğrusu.

Mesajı nasıl aldınız?

Mesajı çok yönlü olarak aldık. Öncelikle ülkemiz güneşten elektrik elde etme noktasında adeta bir cennet, özellikle de güneş verimliliğinin çok etkili olduğu Bodrum’da. Her sabah doğan güneşi israf etmemek, milli ve yerli bir enerji kaynağına dönüştürmek, çok anlamlı. Aynı zamanda enerjide dışa bağımlı bir ülke olarak bu adımı çok stratejik buluruz. Küçük büyük ölçek gözetmeksizin ihtiyacınızın olduğu yere ve ihtiyacınız kadar, enerjiyi tükettiğimiz noktada üretmek gerekiyor. Sürdürülebilir, temiz, yeşil bir enerji için doğayla uyumlu bir enerji kaynağı olan güneşin tercih edilmesinin topluma örnek teşkil etmesi bakımından önemi büyük. Kısacası bu mesaja sahip çıkmak, omuz vermek istedik.

Bodrum’un rüzgârı bol, en yüksek noktasına yapılabildiğine göre GES her yere yapılabiliyor. Evlerden sitelere, otellerden fabrikalara, açık arazilere kadar her yere GES kurulabiliyor. Pahalı bir sistem mi?

Bakış açınıza göre değişir. Bir ticarethane için yatırım maliyeti 5 yıllık elektrik faturasını peşin ödeyeceği anlamına geliyor. Bu zaten ödenecek bir para. Ev kullanıcısı için geri dönüş süreleri 4 ile 5 yıl arasında değişiyor. Unutmamak gerekir ki sistemin verimli ömürleri 25, ekonomik ömürleri ise 35 yıl. Nereden bakarsanız bakın güneş, altın yumurtlayan bir tavuk gibi sahibinin yüzünü hep güldürüyor.

Barış Bey, sizi böyle bir stratejik konuya ilişkin sosyal sorumluluk gözettiğiniz tebrik için tebrik ediyorum. 

Biz de gece gündüz demeden çalışan Emniyet güçlerimizin işlerini kolaylaştırmaktan ve bu örnek çalışmaya destek vermekten dolayı gurur duyuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.