Bodrum Gündem

Gümüşlük Müzik Festivalinin çocuklar için etkinlikleri devam ediyor

Gümüşlük Müzik Festivalinin çocuklar için etkinlikleri devam ediyor

Gümüşlük Müzik Festivali, çocuklar için planlanan etkinlikler ve akşamları açık hava film gösterimleriyle Gümüşlük Sahilindeki festival merkezinde Eylül ayı boyunca devam edecek.

Bodrum Gündem Haber

Arı Aşkına! Atölyeleri, Gümüşlük Müzik Festivali organizasyonunda, Bodrum Peksimet köyü gençleriyle buluşacak.

Son yıllarda “Yeşil Festival” konseptini benimseyen ve bu mottoyla hareket eden Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, sanatı merkezine alarak, çocuklarda ekolojik yaşam ve sürdürülebilir alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Bu kapsamda, Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile işbirliği yapan Festival, 16 Eylül Perşembe günü festival merkezinde; 17 Eylül Cuma günü Turgutreis Sağlık Vakfında saat 15.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek organizasyona ev sahipliği yapacak.

Katılımcı sanat alanında araştırmacı, sanatçı ve üretimci Nil İlkbaşaran ve doğaya yakın yaşam şekli ve yaratıcılığı birleştiren “ekolojik sanat” kavramını benimseyerek, çalışmalarını bu alanda sürdüren Güngör Erdem’in projede yönetici oldukları atölye çalışmalarına 12-15 yaş arası 20 genç katılacak. Programda biyoçeşitlilik, yaban arıları, bal arıları, ekolojik dengeler üzerine anlatılar ve interaktif oyunlar yer alacak. Hollanda Konsolosluğu’nun da destekleriyle, Amsterdam KLIK Animasyon Festival’den kısa film seçkisi ve Festival Merkezinde biyoçeşitliliğe ev sahipliği yapacak bir arı oteli yapım çalışması da yer alacak. Arı Aşkına! Ekolojik Farkındalık ve Sanat Atölyeleri ile ilgili detaylı bilgi için https://ariaskina.org başlıklı web adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.