Bodrum Gündem

Yaraları kapanmayan minik Metecan yardım bekliyor

Yaraları kapanmayan minik Metecan yardım bekliyor

Milas’ta yaşayan 12 yaşındaki Epidermolizis Bülloza hastası Metecan Görgüç’ün vücudundaki yaralar, artık hat safhaya ulaştı. Evlatlarının günden güne yok oluşuyla, acısıyla kahrolan aile, uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Milas’a bağlı Kırcağız Mahallesi’nde yaşayan 12 yaşındaki Metecan Görgüç, halk arasında “kelebek hastalığı” olarak bilinen Epidermolizis Bülloza hastalığının neden olduğu yaralarla yaşam mücadelesi veriyor.

Oğlunun, doğduğu günden bu yana kelebek hastalığının neden olduğu yaralarla hayatını dört duvar arasında geçirdiğini dile getiren baba Emin Görgüç, “Elimde avucumda hiç bir şey kalmadı. Hastalık artık çok ilerledi evladımıza bir yardım eli diliyoruz. Çok çaresiz bir durumdayız. Allah rızası için yardım bekliyoruz.” diye konuştu.

Aile olarak yıllardır yaşadıkları acıyı ve mücadeleyi anlatan baba Emin Görgüç, oğlunun vücudundaki yaraların pansuman edildiğini ancak gözle görülür bir gelişme kaydedemediklerini belitti.

Yaraların günden güne daha da derinleştiğini ifade eden Görgüç, “Oğlumuz doğduğundan beri kelebek hastası. Doğduğundan beri ara ara hastanelerde yattı. İlk doğduğunda ‘bu çocuk yaşamaz’ dediler. Tedavi sürecinde yaraları ve derisi iyice kalkıyor. Hastanede kaldıkça yaraları artıyor. Eve götürün dediler, ben de eve çıkardım. Daha sonra yanıkçılara götürdüm. Beni aşıyor cevabını aldım. Hocaya götür okusun diyenler oldu, çarem yoktu bir hoca buldum. Yerkesik’e gideyim derken, kendimi Menteşe merkezde buldum. Önüme bir dermatolog tabelası çıktı ve oraya girdim. Muayene etti ve tedavinin ağır olduğunu söyledi. Evladım sonuçta, elimden ne geliyorsa yaparım dedim. Ozon tedavisi, kremler, tedavi süreci derken sonuç alınmadı. Elimde, avucumda ne varsa hiçbir şey kalmadı” diye konuştu.

Metecan’ın 2011 yılında kısmi felç geçirdiğini ifade eden baba Görgüç, “Oğlum Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 2 ay yoğun bakımda kaldı. Daha sonra apandis sorunu yaşadık. Deri olmadığı için ameliyattan sonra tutmaz dediler. Allaha şükürler olsun bir şekilde atlattık. Deri hastası olduğu için yediği yemekler boğazında birikinti yaptığı için boğazdan ameliyat oldu. Şuan ise durumu çok ciddi… Vücudundaki yaralar derinleşti. Bu acıya yüreğimiz dayanmıyor. Ne olur bir yardım eli uzatın. Devletimizden, bu alanda bilgisi olan herkesten bir yardım istiyoruz.” diye konuştu.

Bakanlıklar, valilik, büyükşehir belediyesi, sağlık müdürlüğü olsun bir sürü kapıya gittiğini ama yardımların devamının gelmediğini ifade eden baba Görgüç, süreklilik ile devam edecek yardım beklediğini dile getirdi.

İletişim:

Emin (Metecan Görgüç) Görgüç: 90 536 792 95 52

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.