Bodrum Gündem

19 Eylül Gaziler günü mesajı

19 Eylül Gaziler günü mesajı

Muğla Valisi Orhan Tavlı 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Valisi Orhan Tavlı 19 Eylül Gaziler Günü ile ilgili açıklaması şu şekilde;

“Millî mücadelemizin önemli zaferlerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 100. Yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Aziz Milletimiz, vatanı, milleti, bayrağı ve tüm kutsal değerleri için şehitlik ve gazilik onuruna kavuşmayı mukaddes bir değer olarak görmektedir. Şehitlik ve gazilik unvanları, hiçbir maddi değerle, hiçbir dünyevi payeyle ölçülemeyecek derecede büyük bir şereftir.

Şanlı tarihi boyunca nice zaferler elde eden, vatanı, milleti, bayrağı, istiklali ve istikbali uğruna canını feda etmekten çekinmeyen Aziz Türk Milletinin evlatları olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır.

Geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza ve milli değerlerimize sahip çıkarken, Aziz Şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, şanlı bayrağımızı ilelebet özgürce dalgalandırmak, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi çok daha yükseklere taşımak en büyük görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sakarya Meydan Muharebesindeki askeri dehası ve yüksek komuta kabiliyeti ile Şanlı Türk Ordusunu zafere ulaştıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ve ‘Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm Kahraman Gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, en derin saygılarımı sunuyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.