Bodrum Gündem

Gaziler Günü Bodrum belediye Meydanında Kutlandı

Gaziler Günü Bodrum belediye Meydanında Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Bodrum Belediye Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin 100. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Bodrum’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Bodrum Belediye Meydanı’ndaki törene Bodrum yeni Kaymakamı Bilgehan Bayar, Garnizon Komutanı Albay Güngör Gündoğan, Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan,  resmi kurum, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilciler ile gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Külcü konuşmasında “Ülkemizin dün olduğu gibi bugün de dış destekli terör örgütlerinin, Doğu Akdeniz’de, Suriye ve Irak’ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi, altındadır. Emperyalist devletlerin ve onların maşası terör örgütlerinin hedefleri; ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolaysıyla emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Serv’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever ve kahraman askerleri ile kahraman Türk polis, güvenlik korucusu ve vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır.

Asil Türk milletinin bağrından çıkmış, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır. İnanıyoruz ki, kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır” dedi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi Başkanı Hasan Külcü’nün konuşmasının ardından lise öğrencisi Duru Önder şiir okudu.

Tören sonrası Belediyeyi ziyaret eden Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyesi gaziler, ziyaretin ardından Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katıldığı öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.