Bodrum Gündem

Küresel anlamda Çevre Kirliliği öngörülmez hale geldi

Küresel anlamda Çevre Kirliliği öngörülmez hale geldi

İstanbul Takipte Haber Sitesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel “Alanında İz Bırakanlar” ödül töreni bu yıl “Sıfır Atık” temasıyla sahiplerini buldu.

Bodrum Gündem Haber

İstanbul Takipte Haber Sitesi tarafından düzenlenen 6. Geleneksel “Alanında İz Bırakanlar” ödül töreni bu yıl “Sıfır Atık” temasıyla sahiplerini buldu. Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen gecede 16 ayrı dalda 60’ın üzerinde alanında iz bırakan isimlere ödül verilirken YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz “Alanında İz Bırakan Yönetici” ödülünün sahibi oldu.

Ödüllerin sahiplerini bulduğu geceye AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, İffet Polat, Tülay Kaynarca, Hulusi Şentürk, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçe belediyelerin başkan yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri, sanat camiasının önde gelen isimleri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Ödül töreninde YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz’a “Alanında İz Bırakan Yönetici” ödülü AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca tarafından verildi.

Aldığı anlamlı ödül sonrası açıklamalarda bulunan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz’ın mutluluğu ve heyecanı gözlerden kaçmadı.

Ayaz, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Öncelikle belirtmek isterim ki 25 Yıllık yöneticilik hayatımda birçok ödül aldım ancak bugün aldığım ödülün anlamı benim için büyük çünkü 25 Yılın ardından İz bırakan yönetici olmaktan gurur duyuyorum.

Dünyamızın her geçen gün kalabalıklaşmasıyla birlikte güncel hayatımız da kontrolsüz anlamda atıl nesnelerin birikmesine kendi ellerimizle neden olarak ne yazık ki atıkların oluşmasına sebebiyet veriyor. Sıfır atık bilincinin Ülkemizden başlayarak tüm dünyaya yayılmasını sağlamak amacıyla Emine Erdoğan ve çevre ve şehircilik bakanlığının üstün gayretlerinin meyveleri toplanmaya başlanmış olması büyük mutluluk verici.”

Küresel Anlamda Çevre Kirliliği Öngörülmez Hale Geldi…

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz T. Ayaz, küresel anlamda çevre kirliliğinin öngörülemez hale geldiği günümüzde geleceğin teminatı gençlere ve gelecek nesillere acı bir anı yerine rüya gibi bir gelecek bırakmanın herkesin sıfır atık bilinciyle yaşam şekillerini tasarlamasıyla gerçekleşeceğine işaret ederek, şunları ifade etti: “Bu bilincin davranış şekline dönüştürülmesine ihtiyacımız var. Emine Erdoğan’ın konuşmalarında hep belirttiği gibi plastik çağını yaşadığımız bu günlerde çevre sorununun ulusal bir sorun değil küresel bir meseledir sözünü hatırlatarak çevre bilinci hepimizin meselesidir. Tüm Dünyada dengesi bozulmuş bir doğanın mağduriyetini yaşıyoruz.

Devletimiz tarafından 2017 Yılında temelleri atılarak bugünlere kadar yapılan proje ve çalışmalar ile meyveleri toplanan sıfır atık projesiyle ciddi geri dönüşümler elde edilmektedir tüm rakamları basından takip ediyoruz.

Bu şu anlama geliyor İsrafın önüne geçerek tüm herkesin el ele vererek ortaya koyacağı mücadele ve bilinçle özverili davranarak nice projelere imza atılabileceğine yürekten inanıyorum.”

Sıfır Atık Projesi Kalbi Değer Taşıyor

Kıymetli bir Turizm destinasyonu olan Dalaman bölgesi içinde denizlerin koruma altına alınması açısından da sıfır atık projesinin kalbi değer taşıdığını vurgulayan Ayaz Sıfır atık projesine yönelik yurt dışında yapılmış çarpıcı uygulama ve projelere değindi.

Genel Müdür Ayaz, Sıfır atık projesi kapsamında canı gönülden destek olan Çevre ve Şehircilik bakanlığına, Emine Erdoğan’a Organizasyonu düzenleyen İstanbul Takipte Haber Sitesi ve Sıfır Atık bilincinin yayılmasını sağlayan herkese yürekten teşekkürlerimi sunduğunu kaydetti.

Bir birinden kıymetli ödüllerin sahiplerini bulmasının ardından gece sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.