Bodrum Gündem

Arif Yılmaz Konsey Başkanlığına tekrar aday

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, yeni dönemde başkanlık için yeniden aday olduğunu açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi, olağan seçimli genel kurula hazırlanıyor. Seçim öncesi yürütme kurulu üyelerinin katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan yönetim kurulu başkanı Arif Yılmaz, seçimli olağan genel kurulun 30 Eylül Perşembe günü saat 11.00’da Herodot Kültür Merkezi’nde yapılacağının bilgisini vererek şu ifadeleri kullandı: “Dernekler Masası’ndan gelen listenin güncel olması için çalışıyoruz. Yüzde 90 oranında başarılı bir çalışma oldu. Geçtiğimiz yıllarda bunun eksiğini görüyorduk. Bir dernek ismi yazan başkanının yerine yönetim kurulu kararıyla bir temsilciyi genel kurula yolluyorsa yetki belgesi düzenleyerek bize bildirmek suretiyle seçimlerde oy kullanabilirler. Birden fazla oy kullanma konusunda da karışıklık var. Eğer siz aynı anda bir dernek, vakıf başkanıysanız oy kullanabiliyorsunuz. Yani 2 tane vakıfta bir tane dernekte yönetici olabilirsiniz. Herhangi bir derneği temsilen yönetim kuruluyla yetki belgesi alıyorsanız orada tek temsiliyet var. Bir kişi 7-8 tane dernekten yetki belgesi alarak oy kullanamıyor. Pandemi koşulları sebebiyle girişte aşı kartı veya PCR testi kullanılacak.”

Başkanlık dönemini de değerlendiren Arif Yılmaz, hem meclisteki hem de çalışma gruplarındaki arkadaşlarından çok memnun olduğunu dile getirerek “Çarşaf liste ile yaptığımız seçimlerde çok heterojen bir yürütme kurulu yapısı oluştu. Başlarda biraz zorluk çeksek de konuşarak uzlaşarak beraber çalışmayı öğretti. Çalışma gruplarını parçalanmış gruplar şeklinde aktive ederek ne kadar çok çalıştıklarını gördük. En büyük şansızlığımız pandemi sebebiyle sahaya inme kısıtlılığımız oldu. Pandemi sebebiyle yüz yüze toplantıları çok yapamadık.” diye konuştu.

Yeni dönemde yönetim kurulu başkanlığına aday olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, “Yürütme kurulumuzdaki arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu devam etme yönünde fikir bildirdiler. Ben de bir dahaki dönemde Kent Konseyi başkanlığına adayım. Yarım kalan işleri tamamlayıp yönergeleri düzelttikten sonra, benden sonraki dönemde kadın arkadaşlarımızdan bir hamle bekliyorum. Çünkü çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Hep beraber onlara da destek vereceğiz. Sistemi oturtursak her şey çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.