Bodrum Gündem

Öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için oturma eylemi yaptılar

Öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için oturma eylemi yaptılar

Bodrum’da bir grup genç Tepecik Parkında oturma eylemi yaptı. Gençler tüm yurtta öğrencilerin barınma sorunu yetkililer tarafından çözülene kadar, her akşam tüm öğrencileri 21:00 ile 24:00 arasında yaşadıkları mahallede bir parkta veya meydanda akşam nöbetine katılmaya davet ettiler…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Okulların açılması ile birlikte yeniden gündeme gelen öğrenci yurtlarının yetersizliği ve kiraların yüksekliği nedeni ile Türkiye’nin her yerinden tepkiler yükseliyor. Bodrum’da da bir gurup genç bu duruma dikkat çekmek için Neyzen Tevfik Caddesi üzerinde Tepecik Parkında oturma eylemi gerçekleştirdiler. Polisin izinsiz bir gösteri olması nedeni ile oturma eylemini sonlandırmaları yönünde uyarıda bulunurken kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bu sırada bazı yurttaşlar da tüm ülkedeki öğrenci barınma sorununa dikkat çekmek için oturma eylemi yapan gençlere destek verdi.

Herkesi öğrencilerin çığlığına destek vermeye çağırdılar…

“2021 yılında hala kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz” başlıklı ve öğrenci sendikası imzalı basın açıklamasını okuyan gençler; “KYK ve kira zamlarına sessiz kalmadık, kalmıyoruz. Büyüklerimizi, öğretmenlerimizi, yurttaşlarımızı çayını, kahvesini, kitabını alarak bu ülkenin geleceği olan öğrencilere destek olmak üzere nöbetimize davet ediyoruz…” çağrısını yaptılar.

Pek çok öğrenci ev sahiplerinin zam baskısı nedeni ile sokakta kaldı…

Öğrenci Sendikası imzalı bildiride şu ifadeler yer aldı; “Tüm Türkiye gibi biz de ev kiralarına gelen zamların şokunu yaşıyoruz. Yetersizliğini sürekli olarak dile getirdiğimiz KYK Yurtları nedeni ile çıkmak zorunda kaldığımız öğrenci evlerinde, ev sahiplerinin zam baskısı sonucunda çoğumuz evlerden çıkmak zorunda kalıyor. Sonuçta pek çoğumuzun barınacak yeri yok ve 2021 yılında hala kalacak yer bulamadığımıza inanamıyoruz!”

Öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için nöbete davet…

Öğrenci Sendikası imzalı bildiride “Sıra arkadaşlarımızın üniversite önünde uyuyarak başlattığı ve dün yine arkadaşlarımızın sokakta kalarak devam ettirdiği anlamlı protesto öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için çok önemli bir adımdı. Ancak daha fazlasını yapmak gerekiyor…” ifadeleri yer alırken, bildiri dikkat çeken şu cümleler ile sona eriyor; “Binlerce öğrencinin barınma sorunu yetkililer tarafından çözülene kadar, her akşam tüm öğrencileri 21:00 ile 24:00 arasında yaşadıkları mahallede bir parkta veya meydanda akşam nöbetine katılmaya davet ediyoruz…”

Basın bildirisini okuyan gençler daha sonra olaysız bir şekilde Tepecik Parkını terk ettiler. Polis gençlere, bu eylemin izinsiz olarak tekrar edilmesi durumunda gözaltına alınacakları yönünde uyarıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.