Bodrum Gündem

“Ben Ekonomistim” Diyen Erdoğan’ın Son İcraatı Doları Yine Fırlattı!

Merkez Bankası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baskısıyla, ekonomi bilimine aykırı olarak, yüzde 19 olan faizi, enflasyonun da altına, yüzde 18’e çekti. Böyle olunca da döviz anında fırladı. Bu satırları yazarken (saat: 14.30) Amerikan Doları 8.75 olmuştu.

Evet, “Ben ekonomistim” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın icraatı bu! Kendisi, “Faiz inmeli” dedi, Merkez Bankası Başkanı da demek ki, “Başüstüne” demiş!

Bu arada ben, Erdoğan’ın orijinal üniversite diplomasını görmedim.

“Ben ekonomistim de demedim”, ama yıllardan beri yazıyorum, “Yanlış yapıyorsunuz, enflasyonun altındaki faiz kuru yükseltir, paramız değersizleşir, enflasyonu da körükler” diye. Bunu biraz ekonomiden anlayan herkes söylüyor. Çünkü doğru bir tanedir.

Ne söylediysek o oluyor ama dinleyen yok. Bu arada bu kararlardan dolayı günlük büyük para vuranlar da var! Onların kim oldukları da elbet bir gün ortaya çıkacak.

Ha, unutmadan söyleyeyim Sayın Erdoğan; ben, senin çok hayran olduğun Osmanlı’nın kurduğu Mektebi Mülkiye i Şahane’nin Basın ve Yayın Yüksek Okulu’ndan 1978-1979 dönemi mezunuyum ve de 10 üzerinden 7 iyi notla aldığım kapı gibi diplomam var!

Üniversitedeki sınıf arkadaşlarımla kapı gibi fotoğraflarım da var, arkadaşlarımın önemli bir bölümüyle de sosyal medya aracılığıyla bazen de yüz yüze görüşüyorum!

Ve ekonomi konusunda senin gibi fecaat sonuçlara yol açan öngörülerde bulunmuyorum! Hem senin hem de zamanında damadının verdiği yanlış kararlar yüzünden ülkenin ekonomisinin ne hale geldiğini, sadece ben değil; Türkiye de, dünya da görüyor. Düşmanlarımız da, halkımız fakirleştikçe gizliden gizliye el ovuşturuyorlar!

23 Eylül 2021-Perşembe-Fatih Güllapoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.