Bodrum Gündem

İasos’ta, limana karşı sanatla farkındalık resim etkinliği

İasos’ta, limana karşı sanatla farkındalık resim etkinliği

İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie’nin organizasyonunu üstlendiği 20 Eylül’de İasos’da başlayan ve 25 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan, “İasoslu Sanatçılardan, Sanatla Farkındalık Resim Etkinliği,” büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Etkinliğe Akbük’ten katılan ressam Günnur Aksoy, yaptığı eserleriyle etkinliği anlamlı hale getirdi, eserleri etkinliği zenginleştirdi. Dayanışma ruhuyla etkinliğe Güllük’ten katılan ressam Türkan Çetin de varlığıyla İasos’luları çok mutlu etti. Güllük’te Türkança isimli Art Kafe’nin sahibi olan ressam Çetin,  İasos farkındalığı için destek vermek üzere Kıyıkışlacık’a geldi ve etkinliğe katıldı.

İasos’lu doğasever sanatçılar Nuran Erbük, Gülay Gündüz, Mine İncier, Nevin Kadıoğlu, Volkan Han, Filiz Kabakçı, Meryem Alptoğa Uyanıker,  Danimarka’lı sanatçılar Jane Dreisig, Jytte ve Steinar Anderson’nın katılımlarıyla devam eden etkinlik, İasos’da sanatçıları bir araya getirdi.

Sanatçıların etkinlik sırasındaki canlı performanslarını ve yaptıkları eserleri görmek için gelen, “İasos Cennet Kalsın” diyerek halka ve sanatçılara destek veren ziyaretçi sayısı da oldukça fazlaydı.

Etkinliğin düzenleyicisi İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie, “Duygularımız ortak. Bu güzel cennette maden limanına hayır, İasos cennet kalsın” diyerek şunları söyledi; “Dünya mirası eşsiz güzellikteki İasos’a (Muğla Milas’a bağlı Kıyıkışlacık) maden yükleme limanı yaparak buraları feldspata boğmak, zeytinciliği ve balıkçılığı bitirmek, turizmi yok etmek ve Güllük Körfezini sanayileştirmek istiyorlar. Başta İasos-Kıyıkışlacık olmak üzere Güllük Körfezi halkı bunu istemiyor! Yetkililerin seslerini duyurmaya çalışıyorlar! Dayanışma ruhuyla, Kalpler bu defa da sanatçıların desteği ile birleşti. Resim sanatı ile İasos farkındalığı etkinliğine katılan doğasever tüm değerli ressamlara, yaşam savunucularına selam olsun. İasos Cennet Kalsın. Maden Limanına Hayır.”

İasos’da sanatla farkındalık resim etkinliği 25 Eylül’e kadar (Cuma günü dâhil) devam edecek. İasos Mahalle Meclisi Sözcüsü Hülya Scobie, “İasos Cennet Kalsın, Maden Limanına Hayır diyen, Resim yapmayı seven amatör/profesyonel doğasever herkes bu etkinliğe davetlidir,” diyerek sanatçılara çağrıda bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.