Bodrum Gündem

Bodrum Oda Orkestrası Vivaldi akşamı

Bodrum Oda Orkestrası Vivaldi akşamı

Pandemi nedeniyle uzunca bir aradan sonra Bodrum Oda Orkestrası sanatseverlerin ilgisini çekecek bir programla 2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 20.30 da Bodrum Herodot Kültür Merkezinde izleyicilerin karşısına çıkacak.

Bodrum Gündem Haber

Orkestra, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle 2 Ekim 2021 Cumartesi günü saat 20.30 da Bodrum Herodot Kültür Merkezinde bir konser verecek. Konseri Devlet Sanatçısı Gürer Aykal yönetecek mandolin sanatçısı ve aynı zamanda tıp doktoru olan Bülent Yazıcı ve keman sanatçısı Cihat Aşkın da solist olarak bu konserde yer alacaklar. Orkestranın konzertmeisteri ise Sema Korkut.

Konserde AlbinoniAdagio, Vivaldi mandolin konçertosu ve yine Vivaldi’nin çok sevilen bir eseri olan Mevsimler’i seslendirilecek.

Herodot Kültür Merkezinin koltukları pandemi önlemleri alınarak % 50 boş bırakılarak satışa sunuldu. Ayrıca, Pandemi nedeniyle Kültür Merkezi girişinde kontroller yapılacak aşı ve PCR testleri yapılmayanlar konsere katılamayacak.

Konserin Sanat Koordinatörü aynı zamanda Bodrum’lu olan emekli Kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir’in düşünceleri şu şekilde; Bodrum Oda Orkestrasının amaç ve hedeflerinden biri de Bodrum’a yerleşik olarak kurulmasının gerekli olduğuna inandığımız ‘Bodrum Senfoni Orkestrası’nın temelini oluşturmaktır. Bodrum Belediyesinin son zamanlarda bu alanda yaptığı çalışmalar takdir edilmekle birlikte, bu girişimlerin sonucu Bodrumlular ve sanat kamuoyu tarafından heyecanla beklenmektedir.

Bilindiği gibi günümüzde şehirler, kültür yatırımlarıyla kazanımlar sağlamakta, daha ön plana çıkmakta ve kent olduklarını kanıtlamaktadırlar. Bu bakımdan, kentler kültür kurumlarıyla var olurlar ve yaşarlar.

Pandemi başladıktan sonra kalan konserlerimizi iptal etmiştik. Şimdi tekrar başlıyoruz. Konserlerin başlaması için Bodrumlu sanatseverlerden çok sayıda mesaj aldık ve değerlendirdik.

Bu konserin gerçekleştirilmesinde verdikleri destek için; Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, Bodrum Belediyesine Başkan Sayın Ahmet Aras’a, sponsorlarımıza, katılan sanatçılarımıza ve Bodrum’lu değerli sanatsever dostlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Vivaldi akşamı olarak ta değerlendirdiğimiz bu konser yanan ormanlarımıza adanmıştır. Ormanlarımızla birlikte maalesef insanlarımızı da kaybettik. Bu yangınlarda ormanın esas sahibi olan canlar da öldü. Üzgünüz. Önümüzdeki Yaz döneminde Bodrum Kalesin de yapacağımız bir konserin gelirini Bodrumda yeniden düzenlenecek bir orman alanı için kullanmak istiyoruz.Umarız Ükemiz bir daha böyle durumlarla karşılaşmaz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.