Bodrum Gündem

Corona Günlükleri – 1.Gün / 27 Eylül 2021 – 15:30

Corona Salgın Hastalığı başladığı ilk günlerden bu yana gazetecilik mesleğimiz gereği, elimizden geldiğince önlemlerimizi de alarak her ortama girip çıktık. Maske, mesafe ve hijyene en üst oranda dikkat etmeye çalıştık. Yaklaşık iki yıllık bu sürecin sonunda kısa bir tatil yapma kararı aldık.
Tatilde önlemlerimizi gevşettik…
22 Eylül 2021 Çarşamba 5 günlüğüne Fethiye’ye gittik. Ertesi gün Fethiye merkezinde güneşin altında epey dolaştık. Fethiye Müzesini gezdik. Akşam saatlerine kadar her şey yolundaydı. Akşam saatlerinde Çiçek yüksek ateş ve mide bulantısından şikayet etmeye başladı. Biz bu durumu Fakat biz güneşte fazla dolaşmaktan, sıcakta terleyip klimalı otama girip çıkmaktan kaynaklı basit bir soğuk algınlığı olduğunu düşündük. 24 Eylül 2021 Cuma günü bende de hafif bir ateş ve kuru öksürük başladı. Covit-19 olabileceğimiz yine aklımıza gelmedi. Yaklaşık üç gün boyunca normal yaşantımızı sürdürdük. Aslında farkında olmadan bu güne kadar sıkı sıkı aldığımız önlemlerimizi biraz gevşettik. Örneğin daha az maske kullandık.
Covit-19 belirtilerini kendimize konduramadık…
Covit-19 önce yüksek ateş, kuru öksürük ve sonra halsizlikle belirtilerini gösterdi. Bu belirtileri birkaç gün çok önemsemedik. 26 Eylül 2021 Pazar günü Çiçek çok daha fazla halsiz düştü ve ateşi de zaman zaman yükseldi. Benim de ateşim yükseldi ve öksürüğüm de şiddetlendi. İşte o zaman bir şeylerin iyi gitmediği kafamıza dank etti. Tatilimizi tamamlamadan akşam saatlerinde Bodrum’a döndük.
İlk işimiz Bodrum Devlet Hastanesine gitmek oldu…
16 yaşındaki oğlumuz Barış Tan okulu nedeni ile bizimle tatile gelmemişti. Biz eve uğramadan hemen Bodrum Devlet Hastanesine gittik. Bir saat içinde doktor muayenesi, röntgen ve tomografi çekimleri yapıldı. Son olarak da PCR Testi. Eve gelmeden oğlumuzu odasından çıkmaması konusunda uyardık. Çiçek ve ben de yine ayrı odalarda geceyi tamamladık. Sabah oğlumuz okula gitti. O sırada da test sonuçları belli oldu. Her ikimizin testi de pozitif. Sağlık Bakanlığından aradılar ve süreç ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Gün içinde de ilaçlarımızın teslim edileceğini söylediler.
Oğlumuzun okuluna bilgi verdik…
Covit-19 testimizin pozitif olduğunu öğrendiğimiz anda oğlumuzun okulunu aradık. Durum ile ilgili bilgilendirmeyi yaptık. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile yaptıkları görüşme sonucu eve gönderme kararı aldıklarını söylediler. Bu arada 5 gündür sıfır temas olduğumuzu da belirtmekte yarar var. Ardından oğlumuza da Biontech aşısı yaptırarak evde onu da izole duruma getirdik.
Şu an itibarı ile durumumuz şu şekilde;
Vitamin yüklemesi yapıyoruz. Doktorumuzun verdiği ilaçları kullanıyoruz.
Çiçek Yaman Bozoğlu zaman zaman yüksek ateş, öksürük ve halsizlikle mücadele ediyor.
Fatih Bozoğlu ise baş ağrısı ve öksürük ile mücadele ediyor…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.