Bodrum Gündem

Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması yapıldı

Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması yapıldı

Cemal Metin Avcı tarafından öldürülen Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Haklarında delilleri yok etme suçundan iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan da tanık olarak katıldı. Dava 1 Kasım’a ertelendi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla’da geçen yıl Temmuz ayında, erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı tarafından öldürüldükten sonra varile konan, yakılan ve üzeri beton dökülen Pınar Gültekin cinayetinin 6’ncı duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davaya Pınar Gültekin’in ailesi ve avukatları katılırken, hakkında delilleri yok etme suçundan iddianame hazırlanan Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan duruşmada dinlendiler.

Davada dinlenen Cemal Metin Avcı’nın boşandığı eşi Eda Karagün ifadesinde şöyle konuştu: “Cemal’in yapmış olduğu suçla benim alakam yok. Sonrasında ben bu üzerime atılan suçları kabul etmiyorum. Şüphelendim, öldürdüğünü ve kıza bir şey yaptığı düşündüm. Aldatılan taraf benim, mağdurum.  4 buçuk yaşında bir kız çocuğu büyütüyorum. Cemal’in yaptığı suç beni ilgilendirmiyor. Boşandık. Kızımla yeni bir hayata başladık.  Cemal belki kıza bir şey yapmıştır diye kendi kendime düşündüm. Perşembeden, pazartesiye kadar yayla da çok zaman geçirdi. Bir barımız var içki almaya gidiyorum diyordu. Orda fazla vakit geçirdiğini fark ettim. İştahlı bir insandı ama yemek tüketmiyordu. Sonuçta 8 yıllık bir evliğimiz vardı. Bir şey yaptıysa orada yapmıştır diye düşündüm. Aldatılan kişi benim, sadece gidip bakmak istedim. En son Cemal ile görüştüklerini, Cemal’le telefon kayıtları olduğunu söyledi Avukatı. Bağ evine ben, Ayten, Selim ve Gökhan abi gittik, depoya girdik, bir şey yoktu. Evin içine girdik.  Temizlik yapıldığını, halıların yerlere serinliğini fark ettim.”

Evin Temizlendiğini Eda Söyledi…

Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı ise ifadesinde, “Temmuzun 20’sinde Eda tek başına bağ evine gitmek istedi. Bizde yalnız bırakmadık. Evin temizlendiğini Eda söyledi. Hem oğlum hem ben depo olarak kullanıyorduk. Eşimle Gökhan sigara içmişler o anda orda ateş yaktığımız bidon vardı oraya atmışlar. Kendisi Jandarmaya ifade vermeye gittiğin de beni aradı. Baba kaybolan bir kız vardı ya onunla ilgili beni sorguya aldılar dedi.  Karakol Komutanı Temmuzun 21’i sabahı Cemal Metin Avcı suçunu kabul ettiğini söyledi. Karakol Komutanı bizi çağırdı gittik. Suçlamaları kabul etmiyorum. Bizim orada delil karartmak gibi bir durumumuz yok. Ben 16’sı ile 20’si arasında bağ evine gitmedim.”

Allah Belasını Versin O Barın…

Cemal Metin Avcı annesi Ayten Avcı, olayı duyduğunda şoka girdiğini söyleyerek, “Ayın 20 sinde eşim aradı Metin bir kavgaya karışmış dedi. Akyaka da sorguya çekiliyor dedi. Kavgadan dolayı sorguya çekiliyor sandım. İş ortağımız Gökhan aldı beni. Eda bana Pınar Gültekin diye bir kız için sorguda dedi. Allah belasını versin dedim o Cüce Bar’ın, cüce de tanımıştır o kızla dedim. Eda ben bağ evine gideceğim dedi. Merak ediyorum dedi. Bizde gittik. Biz epeydir gitmiyoruz, çocuklar gidiyor. Gittikten sonra evin halini ben hiç bilmiyorum. Eda burada temizlik olmuş gibi ben bıraktığımda böyle değildi dedi. Stresliyim çokta sigara içerim. Sigara içtik Gökhan’la. Sigaramızı bidona attık. Yapmış işte” dedi.

İş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ise, “Bu olay ortaya çıkınca Ayten Hanım panik ataktır. Bende kavgaya karışmış gel dedim. Geldi. Eda eve gideceğim dedi zorladı. Bizde hep beraber gittik. Ben evin içeriğini bilmiyorum gitmediğim için.” diye konuştu.

Bütün Sülalem Suçlanıyor…

Cemal Metin Avcı’nın SEGBİS ile bağlandığı davada verdiği ifadede şunları kaydetti; “İlk olarak adli tıp raporuna itiraz ediyorum. Canlı olmadığını belirtmiştim. İlk Yardım belgemde vardı. Olayın bütün başından sonuna kadar, sanki ben bir şeyler gizlemişim gibi bütün sülalem suçlanıyor. Karşı tarafın avukatı çelişkili ifade diyor. Ben suçluyum bunu kabul ediyorum. Benim ailemde mi suçlu, beni tanıyan da mı suçlu bilmiyorum. O varil de ne yandı diyor Avukat. İnsanları bu şekilde medya yoluyla tanıtıyor. Orada sigara izmariti olan varil başka varil. Medyaya başka servis edip benim hayatımı bitirdiniz zaten. Tamam, ben suçluyum. Benim yedi ceddimi böyle suçlamayın. Benim delil gizlemeye, karartmaya ihtiyacım yok. Şükürler olsun keşif yapıldı. Benim kaldırdığım varilden daha büyük varili kaldırdım ben. Kaldırmasaydım kim bilir ne düşüneceklerdi. Ben tek başıma yaptığımı söyledim.”

Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin duruşma salonunda “Bunlar ailecek katil” diye bağırırken, sanık Cemal Metin Avcı’nın annesi Ayten Avcı bayıldı. Duruşmaya SEGBİS kanalıyla katılan Cemal Metin Avcı ‘Anne’ diye seslendi. Duruşma salonunda bayılan Ayten Avcı için adliyeye ambulans çağrıldı. 112 sağlık ekipleri anne Ayten Avcı’ya müdahaleyi adliye koridorunda yaptı.

Sanıklar Çelişkili Beyanlarda Bulunuyorlar…

Gültekin ailesinin vekil avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu ise duruşma bitiminde adliye önünde şu açıklamaları yaptı: “Bu celseye kadar devam eden sadece 2 sanığın yargılaması vardı. Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı. Soruşturma aşamasında savcılık makamı Cemal Metin Avcı’nın annesi, babası, babasının ortağı ve eski eşi için takipsizlik kararı vermişti. Biz buna hukuki olarak itirazımızı yaptık. Sulh Ceza Hâkimliği de itirazımızı reddetti. Aslında olan tüm kanun yolları kapanmıştı. Biz ama ortada bir suç olduğunu, bunların suçları gizlediğinin farkındaydık. Bu yüzden olağanüstü kanun yoluna başvurduk. Buna kanun yararına bozma diyoruz. Kanun yararına bozma da öncelikle Adalet Bakanlığı bizi haklı gördü ve dosyayı Yargıtay’a gönderdi. Yargıtay da dosyada ki çelişkileri gördükten sonra Sulh Ceza Hâkimliği’nin kararının kaldırılması gerektiğine ve bu kişilerinde yargılanmasına hükmetti. Ardından bugün sorguları yapıldı. İlk defa geldiler. Sürekli olarak çelişkili beyanlarda bulunmaya devam ediyorlar. Yani ilk gün söylediklerini bugün farklı farklı anlatıyorlar. Biz sanıkların hepsinin hala tutuklanmasını istedik. Fakat mahkeme tutuklama taleplerini bu aşama da reddetti. Fakat sanıkların avukatları, sanık müdafi meslektaşlarımız, sanıkların duruşmadan vareste tutulmasını istediler. Bu duruşmalara gelmesinler daha demek. Mahkeme bunu da reddetti. Duruşmalara gelmeye devam edecekler. Bir sonraki celsede bir tanık dinlenecek. Dinlenecek olan tanık, bizim aslında sürekli üzerinde durduğumuz niye bu avukatla sürekli görüştünüz diye Avukat meslektaşımız gelecek tanık olarak. Cinayet hunharca, canavara hisle işlenmiş çünkü o sırada Pınar Gültekin hayattaymış”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.