Bodrum Gündem

Bodrum CV projesi için protokol imzalandı

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) tarafından, iş arayan kalifiye personel ile eleman arayan iş insanlarını ortak bir platforma buluşturmak amacıyla geliştirilen ‘Bodrum CV’ projesi, Bodrum Belediyesi iş birliği ile hayata geçiriliyor. Yaşanan işsizlik ve kalifiye personel arayışı sorunlarını, yerelde çözüme kavuşturma hedefiyle hayata geçirilecek projenin faaliyetleri imzalanan protokolle birlikte Bodrum Belediye A.Ş tarafından gerçekleştirilecek.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, belediye meclis üyeleri ve Bodrum Belediye A.Ş. Genel Müdürü Faruk Ulusoy katıldı.

Bodrum CV İstihdam Konusunu Yerelden Ele Alması Açısından Önemli…

BESİAD’a özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Aras: “Sayın başkanla bu konuyu uzun süredir görüşüyorduk. Sonunda bu çalışmalar meyvesini verdi ve ortaya çok önemli bir oluşum çıktı. ‘Bodrum CV’ özellikle bu konunun yerelden ele alınması açısından çok önemli. İŞKUR Genel Müdürlüğü’müz de var ancak artık kentlerin kendilerini yerelden geliştirmeleri çok önemli. Her kentin kendine göre ihtiyaçları var ve bunlar birbirinden çok farklı. O yüzden bu tür çalışmaların yerelde ihtiyaca dönük olarak yapılmasının önemi çok büyük. Yerelden gelecek bu tür girişimler daha değerli, kullanışlı ve sürdürülebilir hale geliyor. BESİAD yaptığı çalışmalarda hep yereli önceleyen bir pozisyonda duruyor ve bu çok değerli bir şey. Bodrum CV’nin de böyle filizlenmesi ve bugün buraya gelmesi inanın çok mutluluk verici.” diye konuştu.

Konaklama Sorununa Hep Birlikte Eğilmeliyiz…

Bodrum’da konaklama problemlerinin artmasına dikkat çeken Başkan Aras, konuşmasında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “İş dünyasının Bodrum’da ihtiyaçları çok fazla. Özellikle profesyonel çalışan çok zor bulunmaya başlandı. Bunun tabi farklı sebepleri de var. Örneğin şu anda inanılmaz bir konaklama problemi bizi tehdit ediyor. Sadece özel sektör açısından değil, kamusal hizmetler açısından da öyle. Belediyede bir zabıta alımına çıktığım zaman şöyle düşünüyorum; çocuk buraya gelecek, ev kirası ödeyecek, kendisini geçindirecek. Şimdi istihdamın böyle yapısal sorunları da var. Önümüzdeki süreçte belki daha da fazla olacak. O tarafa da hep birlikte eğilmeliyiz. Arkadaşlarımızın konaklamalarını burada sağlamak zorundayız, bununla ilgili her türlü çalışacağız.”

Yereldeki İşsizlik Sorununa Çözüm Üreteceğiz…

Ülkede yaşanan işsizlik problemlerine de vurgu yapan Başkan Aras: “Her 100 kadından sadece 17’si kayıtlı. Bir yılda yüzde 8 kadın işçi işinden olmuş. 4 kadından sadece 1’i çalışabiliyor. Bizim bir taraftan sosyal taraflara da dokunmamız gerekiyor. Gençlerde de durum aynı. Gençlerde işsizlik yüzde 45 gibi ciddi boyutlara varıyor. Konaklama sektöründe çalışan işçi sayısı 2021 Temmuz ayında %40,34 artarak 374,86 kişiye çıktı. Geçen yılın aynı döneminde 27,16 bin işçi vardı. Turizm sektöründe toplamda 1.6 milyon insan çalışıyor. Özellikle yiyecek sektöründe de %5 artış var. O da salgının değişik sonuçlarından birisi. Tur operatörlerinde yüzde 20, havaalanlarında yüzde 3 daralma var. Bu platform Bodrum’un işveren potansiyelini de bir araya getireceği için bizim elimizi çok rahatlatacak ve iş arayan çok sayıda insana kapı açacak. Biz yerelde en azından bu sorunlara çözüm üretebileceğiz. Kadın işsizliği, genç işsizliği ve turizm sektöründeki değişken yapı ve nitelikli iş gücü arzına önem vereceğiz. Bodrum CV istihdam büromuz artık Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş tarafından yönetilecek. Siz bu projeyi bize teslim ettiniz, biz de ona sahip çıkacağız. Bu büronun Bodrum’a yakışır şekilde yönetilmesini sağlayacağız.” dedi.

Bodrum’daki İş Arayanlar ve Eleman Arayan İşletmeler Senkronize Olacak…

Bodrum ve Bodrum iş dünyası açısından çok önem arz eden bir projeyi hayata geçirdikleri için heyecanlı olduklarını söyleyen BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan: “Bodrum CV Özel İstihdam Bürosu, bodrumcv.com ve markası, BESİAD olarak çok yıllar öncesinden kurguladığımız ve icrasını sağladığımız bir uygulamaydı. Bodrum’da çok sayıda işsiz ve çok sayıda eleman arayan işletme bulunduğu ancak bunların birbiriyle senkronize olmasını sağlayacak bir mekanizma eksikliğinin olduğu tespitiyle yola çıktık. Devletimizin bu yönündeki kurumları çok önemli işler yapıyorlar ama Bodrum’un kendi dinamikleriyle ilgili farklı uygulamalara ihtiyacı vardı. Doğru işverenle doğru çalışanın buluşamaması bizim en büyük problemimiz. Daha uzun süreli ve daha doğru buluşmaları sağlayabilmek için Bodrum CV markasını ve projesini yaratmıştık. Proje bir süreliğine kesintiye uğradı fakat tekrar ayağa kaldırmak üzere bu sefer daha sağlam temelli bir projeye dönüştürdük bu yapıyı. Daha sağlam temellerde sürdürebilmek için belediyemizle bir iş birliği yaptık. Ahmet Aras başkanımız da sağ olsun her konuda olduğu gibi iş birliğine dayalı öz güvenli yaklaşımıyla işin çok hızlı bir şekilde bu noktaya gelmesini sağladı.” dedi.

İstihdamı Arttırmanın Yollarından Birini Hayata Geçirdik…

Bu projeyi çok önemsediklerini ifade eden Kaplan: “Ülkemizin en büyük problemlerinden birisi istihdam. İstihdamı artırmanın birçok yolu var. Ama kamunun mekanizmalarını hafifletmek ve iletişimi kolaylaştırmak gibi önemli gereklilikler bulunuyor. Biz onlardan bir tanesini şu anda hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bodrum’da iş ve işçi bulmaya aracılık faaliyetini bundan sonra, BESİAD’ın destekleriyle Bodrum Belediyesi uhdesi altında Bodrum CV markasıyla gerçekleştireceğiz. Tüm haklarıyla birlikte belediyemize teslim ettiğimiz Özel İstihdam Bürosu’nda Bodrum CV ile birlikte inşallah daha çok sayıda iş ve çalışana arabuluculuk etme şansımız olacak.  Genel olarak bilinen kariyer sitelerinde belli bir iş kolunun üzerinde ilanlar bulunur. Yani sanayideki lastikçi kardeşimizin de kuaförümüzün de ilan koyabileceği, ya da iş bulabileceği bir yapı olmasını umut ediyoruz. Bodrum’a hayırlı uğurlu olsun. “ dedi.

Konuşmaların ardından Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği ile Bodrum Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.