Bodrum Gündem

Fatih Bozoğlu ile Corona Günlükleri – 4.Gün / 30 Eylül 2021 – 15:30

Merhaba

“Fatih Bozoğlu ile Corona Günlükleri”nin dördüncü günündeyiz. Ancak bizim kendimizi kötü hissettiğimiz günden bu yana 7 gün geçti. Eşim Çiçek Bozoğlu ve oğlumuz Barış Tan ile birlikte yaşadığımız deneyimlerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz.

DANIŞMAN SAĞLIKÇILARIMIZ GELDİLER…

Danışman sağlıkçılarımız en sonunda geldiler. Aslında onların ne kadar yoğun ve canla başla çalıştıklarını bilmeyen yok. İşte burada yöneticilere görev düşüyor. Çok geniş bir coğrafya olan Bodrum’da bu kadar personel ile heryere ulaşmaları kimi zaman aksayabiliyor. Bizim yayınlarımızdan da kaynaklı aslında onların ne kadar yoğun çalıştıklarını da göstermiş olduk.

Gelen sağlıkçı arkadaşlarımıza yaşadığımız süreci anlattık ve aklımıza gelen soruları da sorduk. Onlar da bizi ayrıntılı bir şekilde bilgilendirdiler. İlaçlarımızı düzenli kullandığımız için 5-7 gün içinde normale döneceğimizi eğer bir nefes darlığı sözkonusu olursa da bir sağlık kuruluşuna başvurmamız gerektiğini ifade ettiler. Her zaman olmayan bir aksaklık olduğunu ifade eden sağlık emekçileri, çok kibar bir şekilde üzüntülerini de dile getirerek gecikmeden dolayı özür dilediler.

Buradan bütün sağlık emekçilerine selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. İyiki varlar…

DÜNDEN BU YANA NE OLDU, SON DURUM NEDİR?

Eşim Çiçek ve benim durumum iyi. Ateş ve halsizlik sorunlarımız en az düzeyde. Ben tam anlamı ile normale döndüm diyebilirim. Sanıyorum Biontech aşısı olmamın çok yararını görüyorum. Hatta minik bahçemizde neredeyse 2 -3 bin adımlık bir yürüyüş bile yaptım.

Çiçek aşı olmadığı için biraz öksürüğü devam ediyor. Zaman zaman bende de öksürük var. Kaburgalarımızın alt kısmı öksürükten kaynaklı ağrıyor.

Dün söylemeyi unuttuğum bir konu daha var. Bu hastalıkta Kandaki oksijen oranı mutlaka takip edilmeli. Bildiğiniz gibi Bodrum Belediyesi geçmiş dönem başkanı Mehmet Kocadon son anda kandaki oksijen oranının düşmesi nedeni ile hastaneye gitmiş ve yaklaşık 10 gün entübe edilmişti. O nedenle 100-150 liralık parmağa takılan bir kan oksijen değerini ölçen cihazdan aldık. Bu alet aynı zamanda tansiyonu da ölçüyor. Yani evde bulundurulmasında yarar var.

İlacımızın son dozunu da bu akşam kullanarak bitirmiş olacağız.  Tedavimizi C ve D vitamini ile birlikte bol bol su içerek sürdürüyoruz. Burun tıkanıklığı da artık yok diyebiliriz. Ben de koku ve tat konusunda sorun yok ama Çiçek tat ve koku kaybı yaşıyor.

Sanıyorum iki gün sonra bu hastalığı yenmiş oluruz diye umut ediyorum. Ancak yine önlemlerimize devam ederek yaşamımızı sürdüreceğiz. Biz hastalığı geçirdik bir daha yakalanmayız gibi bir durum söz konusu değil. Bu arada bizi ziyarete gelen sağlık emekçileri Çiçek’i aşı olması yönünde ikna ettiler. Tam 1 ay sonra aşı hakkı olacakmış ve ilk aşısını olduktan 3 hafta sonra da 2 aşısını olacak ve daha iyi korunmuş olacak.

Son olarak dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bine yakın telefon görüşmesi yapmışım, abartmadan söylüyorum 2 binden fazla da mesaj geldi. Güzel insanlar biriktirmişiz. Kimi çorba, kimi yemek yapmış kapıya bıraktılar. Kimi baklava, kimi börek, kimileri meyve sebze. Hamsi seversin deyip kapıya hamsi bırakan bile oldu. Ne mutlu bize bu kadar güzel insanlar ile birlikte yaşıyoruz.

Bilime inanalım, yurttaşlık sorumluluklarımızı bilelim…

Sağlıkla ve esen kalın…

Corona Günlükleri – 1.Gün / 27 Eylül 2021 – 15:30

Corona Günlükleri – 2. Gün / 28 Eylül 2021 – 15:30

Corona Günlükleri – 3.Gün / 29 Eylül 2021 – 16:00

Yorumlar

  1. İsmail BOZKURT dedi ki:

    Sayın Fatih Bozoğlu ve eşi Çiçek hanımefendiye geçmiş olsun der,
    gönülden sevgi ve selamlarımı sunar en iyi dileklerimi sunarım.
    İsmail BOZKURT