Bodrum Gündem

Sedat Peker Aslında Bu Son Yasağı da Kırabilir!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı ve en önemli ifşaatçısı Sedat Peker’e, aracı gazeteci Erk Acarer aracılığıyla da twit atma yasağı getirildi.

Biraz sonra, Peker’in bu yasağı da nasıl delebileceğini anlatacağım.

Kimlerin kuyruğuna bastığını ve kimlerin canını acıttığını artık sokaktaki çocuğun da bildiği Sedat Peker, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kaçak olarak yaşamaya başladığı günden itibaren AKP iktidarını sarsan açıklamalarını önce Youtube kanalıyla yapmaya başlamış ve Peker’in milyonlarca insan tarafından seyredilen videoları, izlenme açısından dünya rekorları kırmıştı.

O videolarda, milyonlarca dolarlık rüşvetler, yüzmilyonlarca dolarlık mülklere, işyerlerine, gayrimenkullere, marinalara, süper lüks otellere çökme; adam öldürme, milletvekili besleme, iktidar yalakası rüşvetçi gazetecilerin foyalarını ortaya çıkarma, suçluları Türkiye dışına kaçırtma gibi her biri ağır cezalık suç iddiaları ifşa edilmişti.

Ama birden bire, Türkiye ile arası bozuk olan BAE ile ilişkiler AKP iktidarı tarafından derhal düzeltildi ve BAE’nin Sedat Peker’e video yasağı koyması sağlandı. Peker bu kez ifşaatlarını Twitter ile sürdürmeye başladı.

Her Twit’i ortalığı yine sarsıyor, ama adalet mekanizması yine çalışmıyordu. Bu kez Twitleri’ne yasak geldi. Sonra Twitleri’ni gazeteci Erk Acarer aracılığıyla paylaşmaya başladı. Peker son olarak dün (1 Ekim 2021 Cuma) için, çok önemli bir ifşaatta daha bulunacağını açıkladı. Ama o önemli açıklama gelmedi. Bugün öğrendik ki, BAE yetkilileri Sedat Peker’e aracıyla tweet yasağı da getirmiş.

PEKER BU YASAĞI DA KIRABİLİR…

Sedat Peker aslında bu yasağı da kendisine zarar vermeyecek şekilde kırabilir. Türkiye’de yaşamayan bir kişiyi görevlendirip, bu kişi üzerinden ifşaatlarını sürdürebilir. Örneğin bu kişi kendisine Sedat Peker tarafından el altından gönderilen ifşaatları, Youtube üzerinden, “Sedat Peker’e öten kuşlar artık bana ötüyor” diye paylaşabilir. Yurt dışında yaşadığı için de, kimse de kendisinden hesap soramaz.

İşte bizden yöntemi. Gerisi Sedat Peker’e kalmış!

Bugünkü son üç cümlem: Neyi yasaklarsanız ya da yasaklatırsanız yasaklatın; gerçekler acımasızdır ve mutlaka ortaya çıkar!

2) Adaleti ne kadar engellerseniz engelleyin; adaletin er ya da geç tecelli etme, hatta görevlerini yerine getirmeyen savcıları, hakimleri de, elleri kelepçeli olarak demir parmaklıklar arkasına gönderme özelliği vardır!

3) Fetö savcılarından, hakimlerinden halâ örnek almayarak görevini yerine getirmeyen ya da görevini kötüye kullanan hakim ve savcılar varsa; bizzat onlara duyurulur!

2 Ekim 2021-Cumartesi-Fatih Güllâpoğlu

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.