Bodrum Gündem

Belediye Anaokulu ücreti belirlendi

Belediye Anaokulu ücreti belirlendi

Bodrum Belediyesinin 2021 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Bodrum Belediyesi Konacık Anaokuluna gidecek öğrencilerden alınacak ücret 1250 TL olarak belirlendi.

Bodrum Gündem Haber

Konacık Mahallesindeki Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın şehir dışında olması nedeniyle Başkan Vekili İlknur Ülküm Seferoğlu başkanlık etti.

Toplantının başında CHP’li meclis üyelerince önerge olarak sunulan “Bünyesindeki hisselerin tamamı belediyeye karşılıksız bağışı yapılan Faset Kuyumculuk Sanayi ve Limited Şirketinin ödenmeyen 425 bin TL sermayesinin ödenmesi, şirketin anonim şirkete dönüştürülmesi, şirket yönetim kurulu üyesi olarak Bodrum Belediye Başkanlığı tüzel kişiliğinin belirlenmesi ve temsilcinin Ahmet Aras olarak seçilmesi” meclis gündemine alındı. Madde daha sonra oybirliği ile kabul edildi.

Toplantının ilk gündem maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Ortakent-Yahşi Mahallesi, 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı plan hükümlerinin Yapı başlıklı 3.14 maddesi ile 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı plan hükümlerinin Yapı başlıklı 3.18 maddesinde plan hükmü değişikliği” teklifine ilişkin, 27.09.2021 tarihli komisyon raporu görüşüldü. Komisyon raporu, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisine havale edildi.

İkinci gündem maddesinde İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, “/5000 ve 1/1000 ölçekli plan teklif dosyalarında, planlamaya konu alanların mevcut ağaç rölevesi ve plan kotesinin yer almasının zorunlu hale getirilmesi” teklifinde komisyonun ek süre talebi kabul edildi.

3’üncü gündem maddesinde belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde açılacak Bodrum Belediyesi Konacık Anaokuluna gidecek öğrencilerden alınacak ücret, 1250 TL olarak belirlendi. 60 öğrencinin alınacağı anaokuluna istenen ücrete toplantıya katılanlardan fiyatın yüksek olduğu gerekçesiyle itiraz edenler oldu.

4’üncü gündem maddesinde 1/1000 ölçekli Gündoğan, Yalıkavak, Göltürkbükü Turizm Merkezi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliğinde yaklaşık 70 dönümlük alanın eklenmesi oybirliği ile kabul edildi.

Dereköy Mahallesi, Maliye Hazinesi mülkiyetindeki, mera vasıflı, 202 ada 11 ve 13 parsel numaralı taşınmazların içinden geçirilmek istenen yol için, Mera Kanununun 14. maddesi gereğince tahsis amacı değişikliği yapılmasının talep edildiği 5’înci madde, imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi.

6’ncı gündem maddesinde 1 yıl süreyle görev yapacak “Altyapı, İçme Suyu ve Sel Baskınları Araştırma Tespit Komisyonu” üyeleri; Emre Körolu, Banu Özberk ve Hülya Aşkın olarak belirlendi.

7’nci maddede Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın doğal üyesi olduğu Ege Belediyeler Birliğinde, Bodrum Belediyesini temsil etmek üzere Kemal Özyurt asil, Tamer Mandalinci yedek üye olarak belirlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Meclis Üyesi Av. İlknur Ülküm Seferoğlu’nun maaşının belirlendiği 8’inci maddede bu maaşın Belediye Başkanı maaşının 2/3’ü olmasına karar verildi.

9’uncu maddede Bodrum sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi imkanı kısıtlı olan başarılı öğrencilere 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında yapılacak tahsil yardım miktarının belirlenmesinin görüşüldü. Bu madde miktar belirlenmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Mazı Mahallesi, Mumcular Bayır Mevkii, Mumcular Yeniköy Mahallesi, Dereköy Mahallesi, Gökpınar Mahallesinde meydana gelen yangınlar nedeniyle gelir kaybına uğrayan ailelere destek olabilmek amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir defaya mahsus eğitim yardımı yapılması hususunun görüşüldüğü 10’uncu maddede bu miktar 250 TL olarak belirlendi.

11’inci gündem maddesinde Bodrum’un içinde bulunduğu Karya Bölgesi’nin kentlerini kentsel, kültürel, doğal miras (ortak miras) vb. anlayışla bir araya getirmek amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (o) bendine istinaden  “Karya Belediyeler Birliği” adı altında birlik kurulması konusu oybirliği ile kabul edildi.

Bodrum Belediyesi 2022 Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçe Taslağı, Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesi ve2022 Yılı Performans Programının görüşüleceği 12,13 ve 14’üncü gündem maddeleri plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. Bu 3 madde 19 Ekim günü saat 14.00’da yapılacak ek oturumla karara bağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.