Bodrum Gündem

Maltepe İlçesinde 1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu

* Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.

* Sanat güzelliğin ifadesidir… Bu ifade söz ile olursa şiir, nağme ile olursa musiki, nakş ile olursa ressamlık, oyma ile olursa heykeltıraşlık, bina ile olursa mimarlık olur.

* Sanatkâr, toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hisseden insandır.

Mustafa Kemal Atatürk

***

El-mekten adıma gönderilen Maltepe Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü çıkışlı bir davetiye iletisi aldım: Tarih: 05 Ekim 2021 Salı / Saat: 10.00 / Yer: Maltepe Maltepe Belediyesi Sosyal Tesisleri, Zümrütevler Seyir Terası (Nishadalar üstü)

***

Salonda davetliler yerlerini aldıklarında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, devasa tesisin görkemli yemek salonunda özgün ve içerikli bir konuşma yaparak bol alkış aldı! Çalışmalarını anlatırken kültür ve tiyatro hizmetleri ön planda yer aldı.  Tesisin sorumlularından Ahmet Kuran’ın yaklaşımını ve olumlu davranışlarını dikkat çekici buldum. Diğer çalışanlar da kaliteli işlerinde düzeydedir.

Sonrasında 1. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun lansmanı (tanıtımı) çadırda gerçekleştirildi. Kimlerle ve nerede? Sorusu akla gelebilir. Özbekistan, Gürcistan, Rusya ve Türkiye olmak üzere 4 ülkeden 7 heykel sanatçısı, çadır içinde heykel yontarak sanat eserlerini sundular. Halklar arası diyalog, dostluk, barış ve kültür kardeşliği temalı sempozyumun (bilgi şöleninin) küratörlüğünü Türkiye’nin önemli heykeltıraşlarından Güner Yener yaptı.

Şölene Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Özbekistan Sanatçılar Birliği Başkanı İbrahim Valihodcyev, Avrasya Tiyatrolar Birliği Özbekistan Temsilcisi Aybek Kopadze ve Nesima Djureva, Türkiye’den Metin Kar veİmdat Avcı çalışmalarda bulundular. Basın Temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Yarı güneşli ve bol esintili ortamdaki katılımcıların maskeleri, yüzlerini gizleme durumunda iken, tanıyanlar birbirleriyle ayaküstü söyleşide de bulundular.

***

Hani derler ya: Kime niyet, kime kısmet! Mimar Sinan KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nun üstündeki görkemli tepeye birilerince özellikle konuşlandırılan ve Maltepe Belediyesine nasip olan Maltepe Belediyesi Sosyal Tesisleri’ne bir şekilde ulaştım. Aracı olmayan kimselerin buraya ulaşması biraz güç olmaktadır. Bu görkemli, manzaralı ve kaliteli tesisin olanaklarından yararlanmak için belli saatlerde araç seferlerinin olması da beklenir.

Başta Başkan Ali Kılıç olmak üzere,  Başkan Yrd Canan Döner ve Kültür Md Zeynep Hayman, yoğun çaba gösterdiler. Emeği geçenleri kutlar, başarılarının sürmesini dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.