Bodrum Gündem

Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü açıldı

Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü açıldı

Bodrum Adliyesi’nde kurulan Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, düzenlenen törenle açıldı.

Bodrum Gündem Haber

Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü; adli sisteme dâhil olan çocuklar, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların mağdurları, aile içi şiddet mağdurları, terör suçları mağdurları, insan ticareti suçu mağdurları, uzmanlar tarafından yapılacak ön değerlendirme sonrasında kadın, yaşlı ve engelli mağdurlar ile etkin bir desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilen mağdurlara hizmet vermektedir. Bodrum Adliyesi içerisinde bulunan Mahkemeler ve Savcılık birimlerinden gelen talepler ve kişisel başvurular olmak üzere iki türlü talep almaktadır.

Bodrum Adliyesi Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na bağlı olarak hizmet veren müdürlük geçtiğimiz ay faaliyete geçti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan ve ilçe protokolünün katılımıyla bugün bir tören düzenlendi.

Müdürlükte; 1 müdür,  1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog aktif şekilde çalışmakta olup, PGM tarafından 1 psikolog, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı ve 1 pedagog ataması gerçekleştirildi. Müdürlük Bünyesinde; Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu Ceza Yargılaması Destek Bürosu, Hukuk Yargılaması Destek Bürosu, Adli Yardım Hizmetleri Büroları bulunmaktadır.

Törende konuşan Başsavcı Arslan, müdürlük ile ilgili bilgiler vererek “Suçtan zarar gören veya suça tanık olan çocuklar, yaşlılar, kırılgan gruplara hukuk anlamında, ceza anlamında, psikolojik destek anlamında ve yönlendirme anlamında bir daire kuruldu. Mağdurların, suçtan zarar görenlerin yanında olmak için birim kuruldu. Adli olarak zaten yanındayız ama psikolojik ve sosyolojik olarak destekleyeceğiz, yönlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bodrum Adli Destek Mağdur Hizmetleri Müdürü Psikolog Oya Olungan ise bu müdürlüklerin 81 ilde kurulduğunun bilgisini vererek şunları söyledi; “Burada amaç mağdurlara etkin hizmet verebilmek. Bununla birlikte adli görüşme odamız yaklaşık bir buçuk ay önce açıldı ve faaliyete geçti. Adli Görüşme Odamızda özellikle başta çocuklar, kadınlar, engelli mağdurlar olmak üzere bütün suçların mağdurlarının faille yüz yüze gelmesinde sakınca bulunduğu hallerde, heyecanlı olduğu, duruşma salonunda ifade vermesinde sakınca bulunduğu hallerde bunu özel ortamlar aracılığı ile yapacağız. Biz mağdurları burada karşılayacağız. Hiç duruşma ortamında girmeden ifadesini verecek, duruşma salonuna bağlanacağız, daha sonrasında duruşma bitince buradan yolcu edeceğiz. Dolayısıyla sanıkla, hakimle yüz yüze gelme durumu olmayacak. Hakimin sorduğu soruları biz burada uzmanlarımız aracılığı ile mağdura aktaracağız. Sonrasında bu bilgiler kaydedilip dosyaya eklenecek.”

Konuşmaların ardından müdürlüğün açılış kurdelesi kesildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Şükrü Arslan, katılımcılara müdürlükteki teknik donanımlar hakkında bilgi verdi.

Açılış töreni sonrası Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.