Bodrum Gündem

Corona Günlükleri – 12. Gün / 7 Ekim 2021 – 15:30

Merhaba

“Fatih Bozoğlu ile Corona Günlükleri”nin onikinci günündeyiz. Bu PCR testimizi yaptırdığımız ve pozitif olarak tespit edildiği gün sayısı. Aslında ilk semptonların çıkmasından bu yana onbeş gün geçti. Bir süre ara verdim çünkü rutin ve genelde aynı geçen günlerin ardından 7 Ekim 2021’de son 5 günün özetinin de yer aldığı yaşadıklarımızı ve buna bağlı olarak edindiğimiz deneyimlerimizi paylaşmayı sürdürüyoruz.

3 Ekim Pazar günü oğlumuz Barış Tan Bozoğlu’nun ilk 5 günlük karantinası bitti ve PCR testi yaptırdık. Sonuç ne yazıkki pozitif çıktı ve onun da karantina günleri başlamış oldu. Kronik bir rahatsızlığı yok ise 15-16 yaşından küçük çocuklar çok daha hafif atlattığını öğrendik ve doğrusu çok rahatladık. Lakin evde en iyi durumda olan ve hastalıktan en az etkilenen kişi olarak hem Barış, hem de Çiçek’in kontrol altında tutmaya çalıştım. Her saat başı her ikisinin de ateşlerini ölçüp, vitaminlerini saatinde kullanmaları ve doğru beslenmeleri yönünde epey uğraş verdim. Bir de günde en az 5 kere oksijen oranlarımızı ölçtük. 97 seviyesi çok önemliydi. 90’ın altı biliyorsunuz tehlike demek.

Burada en ilginç ve anlayamadığım durum şuydu; Barış Tan’ın PCR testi için kendi olanaklarımızla hastaneye gittik. Sonuçta ikimizde Covit-19 Pozitifiz. Belki bu tür hastaların hastaneye sevki için Ambulans olmasa da, ön kısmı ile arka koltukların izole edildiği binek bir araç tahsis edilmeli.

Barış’ın testi pozitif çıkınca tabi önce okulu bilgilendirdik. Sağolsun Okul Müdürümüz Barış Anıl ve rehber öğretmenleri eğitime yaklaşık üç hafta ara verecek öğrencileri için derslerinden geri kalmayacak bir program hazırladılar ve onu uygulamaya soktular. En azından eğitimin aksaması konusundaki kaygım bir nebze azalmış oldu.

Bu arada 18 yaş altı çocuklar bizlerin kullandığı Favimol 200 mg. adlı ilacı kullanmalarına gerek olmadığı bilgisi de verildi.

4 Ekim günü yine rutin bir gündü. Sadece Çiçek sanıyorum aşı olmamasından kaynaklı biraz daha halsiz ve yatarak gün geçiriyordu.

5 Ekim günü çiçekte yoğun bir öksürük ve göğüs ağrısı olmaya başladı. Göğsünde hırıltı da vardı. Oksijen oranı ölçümü 92’ye kadar düşünce, Doktor Kerim Cangır’ı aradık. O da zatürre olma olasılığı var, hemen hastaneye giderek muayene olmamızı önerdi. Yine ben Motosikletin arkasına attım Çiçek’i doğru Bodrum devlet Hastanesine. İçimize sinen bir ilgi ile muayenesi yapıldı. Tomografi ve kan tahlili için kan alındı. Tomografi sonucuna göre ilk bulgu zatürre başlangıcı olduğunu yüzde 10 oranında da ciğerleri sardığını söyledi. Korkulacak bir durum olmadığını, kan tahlili sonuçlarına göre yeniden değerlendirme yapacağını söyleyerek bizi evimize gönderdi. Burada özellikle belirtmek isterim; Pandemi bölümünde görev yapan kaydımızı yapan sağlık personelinden, doktorumuza kadar sağlık emekçilerimizin ilgisinden çok memnun kaldık.

Minnettarız…

Vitamin ve düzenli beslenme bu süreçte çok önemliydi ve biz buna en üst düzeyde dikkat ettik. Daha doğrusu elimizden geldiğince dikkat ettik. Kan sulandırıcı çok önemli onu da unutmayalım.

6 Ekim günü doktorumuzdan tarafından Çiçek’in kan tahlilleri de dikkate alınarak çok tehlikeli bir durumun olmadığı söylenince çok rahatladık. Çiçek de bir önceki güne göre çok daha iyi durumdaydı.

Burada bir bilgi daha paylaşmak istiyorum. C, D vitaminleri, Magnezyum ile Çinko eksiklerinizi tamamlamak çok önemli. Kekik suyu ile gargara yapmak özellikle boğaz dezenfeksiyonu için çok yararlı ve bağışıklık sitemini güçlendiriyor. Sağ olsun Tayfun Yılmaz kardeşim bir litre kekik suyu göndermiş. Günde 3 kere gargara yaparak boğazlarımızı temizliyoruz. Elbette bütün bunlar için mutlaka doktorunuzun tavsiyesini dinleyiniz ve danışmadan bir şey yapmayınız. Biz her öneriyi mutlaka doktorlarımıza danışarak uyguladık.

7 Ekim günü itibarı ile hastalığı en ağır geçiren Çiçek dahil olmak üzere iyiye doğru gidiyoruz. Bende de zaman zaman kuru öksürük olmasına karşın, kapı önünde 25 metrelik alanda yüksek performansta volta atarak 4 bin 500 adım, ek olarak evde koridorda da yaklaşık 500 adım atıyorum. Kültür-fizik hareketleri ile vücudumu diri tutmaya çalışıyorum.

Benim gibi yerinde duramayan ve sürekli hareket eden bir adam için 12 gün ve artı 2 gün daha evde kalmak çok zorlayıcı. Lakin insani ve yurttaşlık sorumluluğumuz gereği kimse ile temasta olmamak adına evde kalmak konusundaki disiplin çok önemli. Daha önce bu hastalığı hafif ya da ağır geçirenler beni çok iyi anlayacaklardır; dostlar, komşular, tanıdıklar, arayanlar, soranlar, çorba yapanlar, meyve sebze gönderenler sağ olsunlar var olsunlar. Bitez Berk balık Ünal kardeşim kalkıp oradan üşenmemiş eve kadar gelmiş kapıya hamsi ile istavrit bırakmış. Çalışma arkadaşımız Kübra Demir Kurucu dışarıdan alınacak her şeyimizi kapımıza kadar getirdi. Yaklaşık 15 gündür işimizden ayrı kaldığımız için biraz zorlansak bile dostlarımızın her daim yanımızda olduğunu hissetmekten öte somut olarak görmek bizleri çok mutlu etti. Bu hastalığın en önemli kazancı bu olsa gerek.

Son olarak şunu belirteyim; haber peşinde koşturmayı, bir de balık tutmayı çok özledim.

Kalın sağlıcakla…

Corona Günlükleri – 1.Gün / 27 Eylül 2021 – 15:30

Corona Günlükleri – 2. Gün / 28 Eylül 2021 – 15:30

Corona Günlükleri – 3.Gün / 29 Eylül 2021 – 16:00

https://www.bodrumgundem.com/2021/09/30/fatih-bozoglu-ile-corona-gunlukleri-4-gun-30-eylul-2021-1530/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.