Bodrum Gündem

Kadın balıkçılarla vira bismillah dedi

Kadın balıkçılarla vira bismillah dedi

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Akbük’te balıkçılıkla geçimini sağlayan kadın balıkçılarla denize ağ attı.

Bodrum Gündem Haber

Kadın balıkçıların sorunlarını dinleyerek mavi vatana kadın balıkçıların kazandırılması ve kadın balıkçıların iş refahı konusunda yapılabilecek çalışmalar görüşüldü. Körfezin balıkçı eltileri olarak tanınan Gülsiye ve Ülkü Ölmez ile birlikte denize açılan Saylak “Vira Bismillah” dedi.

Balıkçı eltilerle denize açılan İl Müdürü Barış Saylak “Kadın balıkçılarla denize açılarak “Vira Bismillah” dedik. Denizden ağları birlikte çektik. Zor olan balıkçılık mesleğini yerine getiren Körfezin Balıkçı Eltileri olarak tanınan Gülsiye ve Ülkü Ölmez ile ava çıkmak benim için çok keyifli oldu. Güzel sohbetleri ve keyifli türküleri ile güzel bir gün geçirdik. Burada asıl amacımız kadın balıkçılarımıza dikkati çekmek ve mavi vatana kadın balıkçılarımızı kazandırmak. Yerinde sorunları konuşarak çözüm önerilerini almaktı.  Mesleklerini yerine getirirken refah düzeylerini nasıl arttırabiliriz bunları görüşmekti. Bilgi birikimi açısından hem benim hem de kadın balıkçılar açısından verimli bir balık avı oldu. Bu zor ama bir o kadar keyifli mesleği yerine getiren bu iki güçlü kadın balıkçıyı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadın balıkçılar ise kendileri açısından güzel bir deneyim yaşadıklarını ve sorunlarını birebir anlatma fırsatı buldukları için mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.