Bodrum Gündem

Ahmet Hıdır Resim Sergisi 13 Ekim’de Osmanlı Tersanesinde

Ahmet Hıdır Resim Sergisi 13 Ekim’de Osmanlı Tersanesinde

Sanat dolu günler, Milta Bodrum Marina’da Osmanlı Tersanesi kaymakamlık Sanat galerisinde devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Milta Bodrum Marina’da Sanat Dolu Günler organizasyonu kapsamında 13 Ekim’de Ahmet Hıdır’ı misafir ediyor. 13 Ekim’de Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat galerisinde açılışı gerçekleştirilecek olan sergi 26 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Ahmet Hıdır’ın Geriye Kalan adını verdiği resim sergisinde yaklaşık 40 resim sergilenecek. Sanatçı 16. Kişisel Sergisini açmanın mutluluğunu belirtirken duygularını şu şekilde ifade etti; “Sanat bir dil, bir ifade biçimi. Hepimiz kendi cümlelerimizi kuruyoruz tuvallerde, heykellerde. Dileğim bu cümlelerin doğru geçebilmesi sanatseverlere… Karanlık uzun sürse de ışık karanlığı delecek eninde sonunda. Dünyayı güzellik kurtaracak. Sanat da bu güzelliklerin ilk sıralarında yer alıyor.” 

Ahmet Hıdır hakkında:  

1961’de İzmir’de doğdu.  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.  Seramik çalışmalarına Selma Belek atölyesinde başladı. Kısa bir süre Ayfer Karamani ile seramikte figür ve form çalıştı. Resim çalışmalarını Ali Koçak atölyesinde desen, figür ve renk çalışarak olgunlaştırdı. Resimlerinde insan ilişkilerini, iletişimi ve iletişimsizliği, bireyin bazen coşkusunu, bazen hüznünü naif bir dille resmeden sanatçı eserlerinde akrilik ve karışık teknik kullanıyor. Ahmet Hıdır  Seramikleri ve resimleri ile çeşitli sergilere katılan sanatçı çalışmalarını halen kendi atölyesinde sürdürüyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.