Bodrum Gündem

Baba evladına faizle borç verir mi?

Baba evladına faizle borç verir mi?
09.10.2021
0
A+
A-

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş partisinin Gaziantep il kongresine katıldı. Ömer Faruk Boztepe’nin yeniden BTP il başkanı seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ekonomi üzerine dikkat çekici açıklamalar yaptı. Devlet çiftçisine, işçisine, öğrencisine kredi veriyor ve bunu faizi ile geri istiyor diyen BTP Lideri, “Baba evladına faizle borç verir mi?” diye sordu.

Konuşmasına Türkiye’nin bölgedeki diğer ülkelerin tamamından farklı olduğunu ifade ederek başlayan BTP lideri şu değerlendirmeyi yaptı; “Büyük mücadeleler sonunda bu noktaya geldik. Ortadoğu’daki bütün ülkelerden çok farklıyız. Afrika’dan da, çık yukarıya Avrupa’dan da bambaşkayız. Kendi kültürü, medeniyeti, tarihi olan kendine has yaşam tarzı olan bambaşka bir ülkeyiz. Şimdi her yer Suriyeli mülteci ama bizimle aynı yaşamıyorlar. Biz bu kültür farkını, yaşayış farkını Atatürk’e borçluyuz. Kurtuluş mücadelesi veren, halkını uyandıran, onları bir araya getirip örgütleyen tek adam Atatürk. Başka hiçbir coğrafyada bu yaşanmadı. Atatürk konusu açıldığında benim adıma hep kadınlar geliyor. Neden? Çünkü kadınlarımız Atatürk’e yeterince sahip çıkmıyor. Kadınlarımız Atatürk ile birlikte belli haklar edindi.”

Tek Çözüm Esad’la Görüşmek Dedim, Bazıları Rahatsız Oldu…

Gaziantep’te ciddi bir Suriyeli problemi olduğunu belirten Hüseyin Baş, “Dedim ki, ‘Suriyeli mülteci sorununu çözmek istiyorsan Esad ile görüşeceksin, bunun başka yolu yok…’  Baktım bazı yayın kuruluşları kudurmuş, olabilir kudurabilirler. Merhum genel başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş da Suriye meselesi ilk çıktığında, ‘Esad senin bir tavuğuna kışt mı dedi, ne oldu da bu Suriye hükümeti biranda kötü oldu?’ diye sormuştu. Ne oldu da buradaki insanlar özgürlük savaşçısına döndü? Ama sen Avrupa’da bir ülke terör örgütü PKK’ya özgürlük savaşçısı deyince haklı olarak tepki gösteriyorsun. Oradaki niye isyancı olmuyor da özgürlük savaşçısı oluyor.” şeklinde konuştu.

Bunların Yaptığı Yeni Anayasa Daha İyi Mi Olacak?

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Gaziantep konuşmasında şu dikkat çekici ifadeleri de kullandı; “ÖTV’yi almazsan ne olacak? ÖTV dedik hepsi ÖTV kaldırma yarışına girdi. Almayacağım, canı cehenneme… ÖTV’yi sizden almayacağım. Bir baba çocuğuna harçlık verirken borç mu verir? Borç verdi diyelim bunu faizi ile geri ister mi? Devlet bu vaziyette. Devlet çiftçisine, işçisine, öğrencisine kredi veriyor ve ‘bunu bana faizi ile geri öde’ diyor. Cumhurbaşkanımız çıkıyor ve ‘650 lira KYK veriyorum gençlere, gözünüze dizinize dursun’ diyor. Tamam, ona kızdık ama muhalefeti getireceksin, o da 750 lira verecek. Ülkedeki sorun bu. Bunların ufku da yok. Adamın ufku olmayınca bizim hayalimiz O’na saçma geldi. Adamın ufku yok. Bunlar hayal kuramasın ki bizim mevcut ufkumuz bunlara yetsin dediler. O yüzden insanlar bizi anlamıyor. Geçen bir televizyon programında bana yeni anayasayı sordular. Ben de ‘Bunlar hiçbir şeyi değiştirmesin’ dedim. Adam bana baktı ‘Mevcut anayasa iyi mi’ diye. Tamam, iyi, kötü bu başka konu da, bunun yaptığı daha iyi olmayacak ki… Bunlar bıraksın biz yaparız, biz gençler hallederiz.”

Atatürk, Haydar Baş, Hacı Bektaş Bunu Yaptı…

İktidar kanadından gelen ‘eskiden tüp kuyrukları vardı’ şeklindeki açıklamalara da cevap veren Hüseyin Baş şunları söyledi; “Kardeşim senin cebinde paran vardı, tüp için kuyruğa girebiliyordun. Şimdi kuyruğa girecek paramız yok. Devlet benim ama vatandaşa para veremeyiz. Böyle şey olur mu? 3-5 tane müteahhidin yediği milyarlarca lira sizin hakkınız, 3-5 tane marketin yediği milyarlar dolar sizin hakkınız, 3-5 tane bakanın şurada burada hesaplarından çıkan milyarlarca dolar sizin hakkınız. Bu hakka sahip çıkacaksınız yahu, bu kadar basit. Bu ülkede yoksulluk sınırı 9 bin 980 lira ise asgari geçim ücreti kaç paradır siz söyleyin. Minimum 10 bin liradır. Ondan sonra bana, ‘hayalperest’ diyorlar. Boşuna demiyoruz ‘var bir hayalimiz’ diye. Biz hayallerimizi gerçekleştirebilecek kabiliyete sahip hayalperestiz. Öyle hayal kurup, gece uyuyup uyanıp kendi hayatımızı yaşamaya devam etmeyiz. Biz hayalimiz varsa o hayalimizi gerçekleştiririz. Gerekirse onun peşinde canımızı veririz. Çünkü Atatürk bunu yaptı, çünkü benim babam Haydar Baş bunu yaptı, çünkü Hacı Bektaş bunu yaptı, çünkü bu Anadolu’nun mimarı Alparslan bunu yaptı, İmam Ali bunu yaptı, biz de bugün bunu yaparız. O yüzden hiç merak etmeyiniz, asgari geçim koşullarınız 10 bin lira olacak.”

Devlet Ev Hanımlarının Ekonomiye Katkısının Borcunu Ödeyemez…

Gaziantep’te ev hanımlarına da seslenen Hüseyin Baş, “Ablalarım her biriniz ev hanımı maaşı alacaksınız. Ben bunu sizin oyunuzu almak için değil ekonomiyi canlandırmak için söylüyorum. Eve temizlikçi bir kadın çağırdığınız zaman para veriyor muyuz, veriyoruz. Peki, bu parayı her gün bu işi yapan benim eşim niye almıyor, annem niye almıyor. Onlara niye para vermiyoruz. Ev hanımının ekonomiye katkısının borcunu bu devlet ödeyemez. O yüzden Haydar hoca, ‘Bunların böyle bir hakkı var’ dedi. Sabahtan akşama evinizde hizmet ediyorsunuz, o zaman bu hakkınız var. Çıkın bu hakkı isteyin. Size bu hakkı veren başka bir siyasi parti varsa gidin ona oy verin ama başka hiç kimse yoksa birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.