Bodrum Gündem

Halikarnas Balıkçısı 48’inci ölüm yıl dönümünde anılıyor​

Halikarnas Balıkçısı 48’inci ölüm yıl dönümünde anılıyor​

“Bir gün gelecek herkes Bodrum’u tanıyacak…” diyerek kentin bir dünya markası olmasında önemli yere sahip ‘Akdeniz’in Ebedi Genci’ Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı, ölümünün 48. yıl dönümünde 12 ve 13 Ekim’de çeşitli etkinliklerle anılacak.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Belediyesi ile Bodrum Deniz Müzesi tarafından hazırlanan program, 12 Ekim salı günü Marina Yacht Club’da yapılacak olan açılış kokteyli ile başlayacak.
Halikarnas Balıkçısı 48. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri 13 Ekim sabahı, Gönül Tepe’deki mezarı başında devam edecek. Balıkçı’nın Bodrum’a getirdiği tohumlardan biri olan Bella Sombra ağacı, katılımcılar tarafından mezarı başına dikilecek. Program Özgür Kıyat’ın müzik dinletisi ve akustik performansı ile sona erecek.
Saatler 12.00’yi gösterdiğinde ise Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle birlikte Bodrum Limanı’ndan denize çelenk bırakılacak.
Cevat Şakir’i anlamak ve tüm dünyaya anlatmak için gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Halikarnas Balıkçısı’yla ilgili kitapları ortaya çıkaran yazarlar, Sönmez Taner & Rüştü Tezcan, Meltem Ulu, Metin Erdoğan & Selen Cambazoğlu, Hatice Orman, Demircan Türkdoğan’ın Deniz Müzesinde imza günü düzenlenecek. Kitap imza etkinliğinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un da katılımıyla Balıkçı kitaplarının yazarlarıyla bir söyleşi programı gerçekleştirilecek.

Mavi Sürgün Eseri Bodrum’da İlk Defa Sahne Alacak
Anma etkinliğinin finalini ise 13 Ekim günü saat 20.00’de Bodrum Kalesi’nde muhteşem bir gösteri ile sona erecek. Daha önce İstanbul’da Zorlu Performans Sanatları Sahnesi’nde ve İş-Sanat’da prömiyeri gerçekleşen eser, Bodrum’da ilk defa seyirci ile buluşacak. Bir yol, bir arayış, bir kayboluş ve bir yeniden yaradılış hikâyesi Mavi Sürgün eseri, Sabri Tuluğ Tırpan’ın klasik, etnik ve güncel müzik öğelerini harmanladığı müziği, Beyti Engin rejisörlüğünde, Kardeş Türküler’in solistlerinden Feryal Öney’in etnik-atmosferik vokalleri, Yetkin Dikinciler’in anlatımı, Su Gunes Mihladiz’in modern sema gösterisi ve ebru sanatçısı Garip Ay’ın interaktif video gösterisi eşliğinde hayat bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.