Bodrum Gündem

Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu havalara uçtu

Türkiye turizmine, Muğla ve Fethiye’nin yerel ekonomisine çok önemli katkı sağlayan Yamaç Paraşütünü Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Yasemin Adar da denedi. Çok büyük bir heyecan yaşadığını belirten Milli sporcumuzu 17 yıldan bu yana Yamaç Paraşütü pilotluğu yapan Zafer Şekerci uçurdu…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Yamaç Paraşütü denildiğinde ilk akla gelen yer Muğla’nın şirin ilçesi Fethiye’ye bağlı tatil beldesi Ölüdeniz akla gelir. Yamaç Paraşütü ile 2 bin metreden kendini boşluğa bırakarak, yaklaşık 30 dakika boyunca uçarak Ölüdeniz ve Rodos manzarasını izleyen turistler unutulmaz bir heyecan yaşarlar. Dünyanın her yerinden Yamaç Paraşütü yapmak için akın akın Fethiye Ölüdeniz’e gelen yerli ve yabancı turistler Ege ve Akdeniz’in tam birleşme noktasındaki bu heyecanı deneyimli Yamaç Paraşüt Pilotları ile gerçekleştiriyorlar.

Dünya Şampiyonu Kadın Güreşci Yamaç Paraşütü ile uçtu…

İlklerin kadını, Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu Milli sporcumuz Yasemin Adar Yiğit ile eşi Erdem Yiğit de bu heyecanı yaşamak için 2 bin metre yükseklikteki Babadağ’dan Yamaç Paraşütü ile kendilerini boşluğa bıraktılar.

2 bin metre yükseklikte bayrağımızı dalgalandırdı…

Kadın Güreşinde İlklerin Kadını Yasemin Adar Yiğit Yamaç paraşütü yaparken oldukça keyifli ve mutluydu. Dünya ve Avrupa Güreş Şampiyonu ve kadın güreşte Türkiye’ye ilk Olimpiyat madalyasını kazandıran “İlklerin Kadını” yamaç paraşütü ile uçarken, Türk bayrağını da açıp gökyüzünde dalgalandırdı. Geçtiğimiz aylarda Erdem Yiğit ile dünya evine giren Türkiye’nin gururu Türk güreşçi Yasemin Adar Yiğit, “Bayrağımızı daha önce şampiyonalarda dalgalandırmıştım. Şimdi de gökyüzünde dalgalandırdım çok mutluyum…” ifadelerini kullandı. Gökyüzünde Türk Bayrağını da açarak adrenalin dolu bir uçuş gerçekleştiren Yasemin Adar Yiğit yeniden uçmak istediğini söyledi.

Şampiyonu havalara uçurdu…

Butter Fly Paragliding’in 17 yıldan bu yana Yamaç Paraşüt Pilotluğu yapan Zafer Şekerci, Milli Sporcumuz Yasemin Adar Yiğit’i uçurmaktan dolayı heyecan duyduğunu ifade ederek; “Yasemin Adar Yiğit Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda bizi havalara uçurdu. Onunla gurur duyuyoruz. Şimdi de onu Yamaç Paraşütü ile biz havalara uçurduk…” dedi.

Yamaç Paraşütü nedir?

İngilizcesi “paragliding” olan “yamaç paraşütü sporu” 1980’li yıllarda serbest paraşüt kullanılarak yamaçlardan koşularak uçmaya çalışılması ile ortaya çıkmış, bir ekstrem doğa ve havacılık sporu türüdür. Fransa ve İsviçre Alpleri’nden doğan bu spor, teknolojik ilerlemeyle birlikte kanat tasarımı ve kanatın aerodinamik yapısının geliştirilmesi ile giderek yaygınlık kazanmıştır. Türkiye’de ise yamaç paraşütü denildiğinde ilk akla Muğla’nın şirin ilçesi Fethiye’nin sahil beldesi Ölüdeniz akla gelir.

17 yıldan bu yana Yamaç Paraşütü pilotluğu yapan deneyimli isim Zafer Şekerci sezonda günlük bin 300 civarında uçuş gerçekleştirildiğinin bilgisini vererek “Ölüdeniz Babadağ’da uçan 350 civarında Yamaç Paraşütü Pilotu var. Günlük bin üçyüz sorti gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika süren bir uçuş sonucu sahile iniş yapıyoruz…” dedi. Şekerci yamaç paraşütü ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenlerin www.butterflyparagliding.com internet adresini ziyaret edebileceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.