Bodrum Gündem

Pandemi Bitti Mi?

Yaşamın bütün katmanlarında gündem hızla değişiyor ama en önde olması gereken COVİD-19 tehlikesi artık gereken ilgiyi görmüyor.

Mevsim değişirken, okullar açılmışken, ticaret hayatı ve sosyal hayat hareket kazanmışken sessiz sedasız her gün insanlar ölmekte, binlerce yeni pozitif vaka kaydedilmekte.

En basitinden aşı olmanın önemi ve zorunluluğu yeteri kadar anlatılamıyor. Aşı olmamakta direnen kişilerin toplum içinde saatli bomba gibi dolaşmasını anlayamıyorum. Kendilerini düşünmedikleri bir yana çevreleri için ne kadar tehlikeli olduklarını farkında değiller mi?

İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı mükemmel bir açılış yapmış, konuyu kaleme alan köşe yazarı da şöyle bir cümle kullanmış: “Yoğun trafiğe ve yüksek bilet fiyatlarına rağmen ilgi büyüktü. Demek ki pandemi sonrası insanlar nefes almak için böylesi etkinliklere susamış.” Buradan anladığıma göre pandemi bitmiş, insanlar kendilerini dışarı atmış. Ben galiba başka bir dünyada yaşıyorum.

Biz amatör bir kürek kulübü olarak Aşı Karnesi olmayanları antrenmana almıyoruz. Buna rağmen başka kulüplerin onları kabul ettiğini görüyoruz. Bunu insan hayatı ile oynamak gibi algılıyor ve protesto ediyorum.

Devlet bu konuda zayıf kalıyor, aşı olmayanlara yaptırım uygulayamıyor, onları dinleyip, çekincelerini anlayıp, doğru yolu gösteremiyor.

Toplumlarda her konunun karşıtı düşünceler hatta “her şeye karşı” kişi ve guruplar vardır ama konu insan sağlığı ve buna bağlı olarak toplum sağlığı olunca devletin bilim adamları ile birlikte bütün gücünü bu konuya vermesi gerekir.

Aşı olmayanlara buradan sesleniyorum, bu toplumun bir parçası olduğunuzu fark edin ve çevreniz için tehlike yaratmaktan bir an önce vazgeçin. LÜTFEN AŞI OLUN.

Habertürk – Kübra Par 12.10.2021

Türkiye’nin Arsenale’i Venedik’ten Daha Güzel Olmuş

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.