Bodrum Gündem

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfından Fizyoterapi ve Danışmanlık Merkezi

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfından Fizyoterapi ve Danışmanlık Merkezi

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Fizyoterapi ve Danışmanlık Merkezinde sunulan klinik pilates danışanların ihtiyaçlarına yönelik egzersiz programıyla daha sağlıklı ve kaliteli yaşama kavuşmalarını sağlamaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Engel tanımayan kalplerin eseri olan Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı, 1996 yılında “Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak, ailelerin ve toplumun engellilik ve sorunları konusunda farkındalıklarını arttırmak, engellilerimize ve engelli ailelerine meslek edindirmek ve sosyal hayata dâhil olmalarını sağlamak” misyonu ile kuruldu. Kurumda 2002 yılından bugüne, doğumsal ya da edinilmiş hastalıklara sahip engelli bireylerin yaşam aktivitelerindeki bağımlılıkları en aza indirerek yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti verilmektedir.

Fizyoterapi ve Danışmanlık Hizmetleri biriminde uzman fizyoterpistler eşliğinde sürekli yenilenen materyal donanımı ile uygulanan klinik pilates, danışanların ihtiyaçlarına yönelik egzersiz programıyla daha sağlıklı ve kaliteli yaşama kavuşmalarını sağlamaya devam ediyor.

Pilates zihin-beden bütünlüğünü sağlayarak, kasları güçlendirmek, esnekliği arttırmak, dayanaklılığı, dengeyi geliştirmek için stabilizasyon ve mobilizasyon içeren genel olarak daha sağlıklı, daha doğru bir duruşa sahip olmak için geliştirilmiş bir egzersiz metodudur. Nefese ve hareketin doğru yapılmasına odaklanıp bireyin en derindeki kaslarından en dıştaki kaslarına kadar çalıştıran bir egzersizdir.

Klinik pilates ise sadece Fizyoterapistler tarafından uygulanan pilatesteki prensiplerden yola çıkarak rahatsızlığı olan bireylere uygun hareket modifikasyonlarını içeren bir fizyoterapi uygulamasıdır. Matwork ya da halk arasında aletli pilates olarak bilinen reformer pilates fizyoterapistlerin yönlendirmesiyle kullanıldığında fizik tedavi uygulamasıyla aynı etkileri yaratabilmektedir. Kronik kas ve eklem ağrıları, bel – boyun fıtığı, fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu,  duruş bozuklukları ve buna bağlı ağrılar, skolyoz,  kifoz gibi omurga rahatsızlıkları, donuk omuz, ön çapraz bağ, menisküs yaralanması gibi ortopedik problemlerde ve daha birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca hamile kadınlarda doğumu kolaylaştırmak ve doğum sonrası toparlanma sürecini hızlandırmak için de klinik pilates çok etkilidir.

Klasik pilatesin aksine klinik pilateste birey kalıp şeklinde düşünülmez ve bireyin rahatsızlığına, yaş, cinsiyet, anatomik varyasyonlarına, özel fiziksel gereksinimlerine göre ihtiyaçları belirleyip kişiye özel program oluşturulur. Standart fizik tedavinin ardından danışanın muayene sonrasında raporuyla başvurmasına müteakip tamamlayıcı olarak da uygulanabildiği gibi herhangi bir hastalığı veya şikâyeti olmayan, yalnızca egzersize başlamak isteyen sağlıklı bireylerde de uygulanabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.