Bodrum Gündem

  BESİAD’ın yeni başkanı Neslihan Nazlıoğlu oldu

Bodrum Esnaf, Sanayici Ve İş İnsanları Derneği 12. Olağan Genel Kurulu bugün Bodrum Belediyesi  Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşti. İlk kadın başkanı Ayşe Özer’den sonra BESİAD’ın yeni başkanı Neslihan Nazlıoğlu oldu. Nazlıoğlu konuşmasında “Ben bir Türk kadını olarak bugün burada sizlere hitap edebiliyorsam bunu Ulu Önder Atatürk’e borçlu olduğumu biliyor, O’nu saygı ve minnetle anıyorum.  Her eğitimli kadının bu Cumhuriyete bir borcu vardır. Bende bu borcumu Bodrum’un iş dünyasına hizmet edip, Bodrum’un gelişmesine katkıda bulunarak ödemek istiyorum.“ dedi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bugün gerçekleşen BESİAD seçimli olağan genel kurulunda tek listeyle seçime gidildi. Engin Ali Kaplan’ın başkanlığını yaptığı BESİAD’da başkan yardımcılığı görevini yürüten iş insanı Neslihan Nazlıoğlu ve ekibi tek liste ile katıldığı seçimde oy birliği ile seçildi.

Olağan Genel Kurul toplantısını Divan başkanı olarak turizmci Ahmet Biçer yönetirken, genel kurula toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

BESİAD Yüksek İstişare Kurulu oluşturulması onaylandı

Genel Kurulda tüzük değişikliğine dair bir madde oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre önümüzdeki süreçte Yüksek İstişare Kurulu oluşturulacak. Yüksek İstişare Kurulunun görevleri ise şöyle sıralandı “Derneğin eski yönetim kurulu başkanlarından oluşur. Kurul, ilk toplantısında kendi çalışma şeklini tespit eder. Kurulun görevi BESİAD ile ilgili tüm konularda istişare, tespit, öneri, uyarı destek üretmektir. Çalışmaların sonuç raporları toplantıların ardından yönetim kuruluna sunulur.  Raporlar hüküm niteliğinde değil, istişare ve tavsiye niteliğindedir. Sunulan rapor yönetim kurulu bir sonraki yönetim kurulu toplantısında görüşülür. Rapor istişare niteliğinde kabul edilerek yönetim kurulu tarafından objektif yaklaşımla gündem maddesi olarak görüşülür.  Kurulun sekreterya ve toplantı faaliyetleri için BESİAD yönetim ofisi ve yönetim asistanı değerlendirilir. “

Derneğin 11. Dönemine ait faaliyet raporu mevcut başkan Engin Ali Kaplan’ın konuşmasının içeriğinde yer alması ve zamandan kazanmak adına tüm üyelere mail olarak gönderilmesi oy birliği ile kabul edilince Denetim raporu ibraz edilerek oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Engin Ali Kaplan, pandemi ve sonrasında yaşanan yangınlarda ekonomik bütün dinamiklerin alt üst olduğunu belirttiği konuşmasına şöyle devam etti “Biz taraftan mevcut projelerimizi hayata geçirmeye çalışırken diğer taraftan da yeni durumlara yönelik pozisyonlar geliştirmeye çalıştık. Bodrum’un ekonomi ve iş dünyasına yönelik önemli işlere imza attık. Genel kurulumuzdan bir gün öncesine kadar BESİAD olarak hala yeni projelere imza atıyorduk. Bugün benim için güzel bir gün. Kurulduğu günden bu yana içinde olduğum ve yuvam gibi gördüğüm üyesi olduğum BESİAD çok güzel yerlere geldi. Örgütlü yapılan önemi ve gücünün yanı sıra kurumlar arası işbirliğinin en güzel örneklerini gösterdik.” Dedi.

Yeni Başkan Neslihan Nazlıoğlu eğitimli Türk kadını olarak Cumhuriyete olan borcunu Bodrum’un iş dünyasına hizmet edip, Bodrum’un gelişmesine katkıda bulunarak ödemek istediğini belirten Neslihan Nazlıoğlu konuşmasında 12. Dönemde yapılacak projeleri sıraladı. Nazlıoğlu “Bodrum’un kazandırdığını Bodrum’a geri kazandırma düsturu ile çıktığım BESİAD yolculuğunda örgütlenmenin, iş dünyasındaki güçbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gördüm. Yerel yönetimler ve diğer STK’lar ile yapılan işbirliği sonucu iş dünyası ve Bodrum için iz bırakan projeler ürettik. BESİAD, benzer STK’lar içerisinde her zaman çıtasını en yükseğe taşıyan hatta delegesi olduğum TÜRKONFED, 2 dönemdir yönetiminde yer aldığım GESİFED içerisinde sözü geçen çok güçlü bir STK’dır. Hedefimiz her dönem olduğu gibi 12’nci dönemde de bölgesel platformlarda lider rol üstlenerek bölgedeki yerel ulusal ve uluslararası girişimleri hızlandırmak. Ekonomik gelişmelerden üyelerimizi haberdar etmek. Bölgede etkin bir sivil inisiyatif alarak sosyal, ekonomik, kültürel, çevresel faaliyetlerde bulunarak topluma pozitif katkıda bulunmak ve önderlik etmek. Üyelerimiz arasındaki etkileşim, işbirliği ve dayanışmayı sağlamak. Üyelerimizin iş potansiyellerinin gelişmesine, ulusal ve uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırmalarına yardımcı olmak. Evrensel gelişmeler ışığında bölgesel kalkınmayı sürükleyen bir sivil toplum örgütü olmak” dedi.

BESİAD 12. Dönem Yönetim, Disiplin Ve Denetleme Kurulu Üye Listesi:

Yönetim Kurulu Asil Üye Adayları

Başkan  Neslihan Nazlıoğlu, Başkan Yardımcısı Murat Oğan, Genel Sekreter Serkan Deveci, Sayman Murat Özkaya, Şemsi Ozan, Hafize Dilek Öz, Yılmaz Algül, Elvan Bilgin, Nazlı Aydoğan, Şehval Öztürk, Tevfik Koç, Kamil Abuzer Küsülü

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları

Hakan Altunsoy, Ali Çalıkoğlu, Erdal Balcı, Barbaros Güneş, Seha Ergene,  Mehmet Kadir Kılınç, Onur Ercan, Kemal Özyurt, Ethem Sağat, Feridun Sezgin,  Ahmet Gümüş, Gündüz Nalbantoğlu

Disiplin Kurulu Asil Üye Adayları

Ahmet Biçer, Sinan Özer, Kerim Cangır

Disiplin Kurulu Yedek Üye Adayları

Yaşar Kaya, Abdullah Servet, Sevinç Gökbel

Denetleme Kurulu Asil Üye Adayları

Kazım Arslan,  Hüseyin Boyacı,  Güler Caner

Denetleme Kurulu Yedek Üye Adayları

Bülent Dizi, Ahmet Şefik Ertem, Yücel Kaşıkara

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.